• VANT PÅ FØRSTE FORSØK: Øyer og Tretten-jentene Hedda Furulund og Hanne Knottenberget deltok i Briskebyturneringen for første gang. Det endte i gulljubel. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Les saker og se videoer fra de øvrige finalene her.

Tiden da fotball var forbeholdt menn er definitivt forbi. Hedda Furulund og Hanne Knottenberget (begge 13) fra Øyer er levende bevis. 

- Fotball er ikke en guttesport, jenter kan også drive med det, sier Briskebyturnerings-vinnerne bestemt.

Hedda forteller at idretten faktisk er i ferd med å bli kvinnedominert i Gudbrandsdalen.

- I klassa mi er det bare éi jente som ikke spiller fotball, og det er mange flere jenter enn gutter som gjør det, sier hun. 

Øyer og Tretten-jentene ga Strindheim 3-0-bank i finalen på Briskeby og vant den gjeveste pokalen i småjenter 13-klassen.

Se intervjuet med fotballjentene i videovinduet øverst på siden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.