– Jeg tror aldri jeg har tapt mot HamKam, sier Tom Nordlie og tenker seg lenge om.

Men tallene hans stemmer ikke helt. Nordlie har faktisk tapt seriekamper mot HamKam, men han har rett i at han har en meget solid statistikk mot grønnbuksene.

På 12 seriekamper har han kun tapt to kamper mot Kamma, mens han står med seks seire og fire uavgjorte. Den statistikken håper han å forsterke mandag, når HamKam gjester Skeid.

– Det er en sterk statistikk, og jeg håper vi forsterker den, smiler Tom Nordlie.

Viktig kamp for Skeid

Før kampen er det fem poeng som skiller lagene, fordel Kamma.

– Det er en veldig viktig kamp for oss. Vi har litt skadeproblemer, og vi har tapt fem poeng den siste uka. Det er de fem poengene vi er bak HamKam, sier Nordlie.

Etter en sterk seriestart, med fire strake seire og 8–0 i målforskjell, har Oslo-laget tapt terreng og avgitt poeng mot Grorud og Kjelsås de to siste kampene.

Og selv om Skeid-treneren hevder de ikke har opprykksambisjoner, erkjenner han at han drømmer om det.

– Ja, men jeg har et håp om topp fire, og da kan alt skje. Vi har en fin gjeng. Vi mangler litt klokskap, men vi har teknikk, stor fart, er bra organisert og har bra ork. Det er motsatt av HamKam, som har rutine, men ikke så mye fart, sier han smilende.

Og det er mer som står på spill for Skeid under møtet med Kamma, enn motsatt. For dersom Oslo-laget går på et tap, er det åtte poeng som skiller lagene. Det er i meste laget, mener Nordlie.

– Jeg har vært med såpass lenge at jeg vet at de fleste lag har en motgangsperiode, og så gjelder det å få tatt mest mulig poeng i den perioden. Men åtte poeng er drøyt. Fem, to eller åtte poengs forskjell er det vi spiller om, og så håper vi at det er to poeng når klokka slår fem på mandag.

Stor budsjettforskjell

Med 2,5 millioner kroner i budsjett, er det en utfordrende oppgave for Nordlie å skape et lag som jakter opprykk.

– De 2,5 millionene går på 25 spillere, tre trenere og to fysioterapeuter. Det er mot alle odds at vi har gjort det så bra som vi har gjort, slår han fast.

Skeids budsjett på 2,5 millioner kroner og HamKams lønnsbudsjett er på 4,5 millioner kroner, utgjør en grei forskjell, mener den karismatiske Skeid-treneren.

Dersom Skeid hadde nærmet seg samme budsjett som HamKam, mener Nordlie Skeid kunne hatt langt større ambisjoner enn de har per i dag.

– Det er utfordrende å bygge et bra lag her med de rammene som er. Hadde vi hatt sju–åtte millioner i budsjett, så skulle jeg sagt at vi har som mål å rykke opp, selv om det hadde vært lag som har høyere budsjett enn det. 2,5 millioner er lite, men det er litt kult å overraske med et ungt lag med lite penger. Det trigger meg litt ekstra. Det er litt kult, sier han.

Dersom hans Skeid skulle klare å rykke opp er det en like stor prestasjon som Ståle Solbakken klarte med Kamma, mener Nordlie.

– Jeg synes den største prestasjonen til Ståle Solbakken som trener, er da han ble nummer fem med HamKam i Tippeligaen.

Og det er ikke bare budsjettet som gir Nordlie utfordringer. Ramadan gir Skeid-treneren litt hodebry i disse dager.

– Vi har seks-sju mann som følger ramadan, og fem er i startelleveren. Det blir litt lite energi innimellom, sier Nordlie.

Spillerne under ramadan faster mens det er lyst ute, og får dermed ikke i seg mat før kamp. Det kan gi utfordringer, men Nordlie vet ikke hvor mye det har å si.

– Det er vanskelig å si. Men det går på ork og konsentrasjon. Det er nesten umulig å måle, sier Nordlie, som forventer at Kamma, Raufoss og Grorud gjør opp om opprykket denne sesongen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00