HAMAR: Siden Roman har vært opptatt med EM siden kampen mot Strømsgodset 19. mai, valgte Arne Erlandsen og Lars Tjærnås i går å gi Kienast noen dager ferie.
Ikke Alvdal
- Han står over treningsleiren i Alvdal og spiller heller ikke treningskampen mot Moss søndag. Mandag er Roman tilbake på Briskeby, sier Lars Tjærnås, som er veldig godt fornøyd med Kienasts innhopp mot Tyskland i går:

- Dette innhoppet var bedre enn både mot Kroatia og Polen. Han virket veldig skarp da han kom inn. Var lur i bevegelsene sine og var der hvor ballen havnet. Han var i nærheten av et strålende innhopp mot gode og rutinerte tyske spillere. Synd at han ikke fikk satt prikken over i-en. Han hadde en veldig god sjanse like etter at han kom inn, men skuddet ble blokkert i siste liten. Konklusjon: Han spilte, etter min oppfatning, til en nier. Vi i HamKam er stolt av hva Roman har prestert i EM-sirkuset, legger Tjærnås til.

- Må formidle
- Dere håper naturligvis at han skal bevare sjøltilliten når han går på banen mot Brann 28. juni?
- Ja, ikke bare Roman. Olivier Karekezi har scoret i samtlige tre VM-kvalifiseringskamper han har spilt de siste ukene. Nå er det viktig at Roman og Oilivier kan formidle hva de har vært med på og hva de har utrettet, til resten av gruppa, sier Tjærnås.
Takler skuffelsen
For en spiller som har opplevd en heller stusslig vårsesong i den norske toppligaen, tror HA-sporten at Kienast er i stand til å takle den skuffelsen som automatisk dukker opp etter 0-1 i en avgjørende EM-match.

Roman kom med i 23-mannstroppen i siste liten og har vært innbytter i samtlige kamper Østerrike har spilt i Wien. Først mot Kroatia, så Polen, og så i går, den aller gjeveste, mot storebror og arvefiende Tyskland. Nasjonen som er EM-konge med tre gull.

Oppspillspunkt.
I går meldte han seg på med en heading minuttet etter at han kom utpå. Så var han hundredelen for sent ute med et skudd, som ble blokkert, så en heading igjen, som gikk via en tysker til corner.

Ikke all verden av sjanser, men Roman viste seg som det oppspillspunktet og den ballbehandleren han er.
Roman ga Tysklands rutinerte verdensstjerner fullgod motstand. på. Og det er smått utrolig å tenke på når vi vet hvor lite den lange 24-åringen har fått til i grønt og hvitt i år…
PS: Synd for Roman at han ikke scoret i går. Et østerriksk bryggeri hadde nemlig lovet øl resten av livet til den som scoret mot Tyskland…

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00