OSLO: Dommer Jonny Ditlefsen var imidlertid ikke i tvil da han pekte på straffemerket tre minutter på overtid i går.

- Jeg er bare fem meter unna, og hadde blåst på situasjonen utenfor 16-meteren. Da må jeg blåse også innenfor. Jeg opplever at Lyn-spilleren blir hindret i å avslutte, forklarer Ditlefsen til HA-sporten.

Tok tilbake initiativet
Da hadde HamKam vært klart best de siste 15 minuttene av kampen, og tatt tilbake initiativet etter at Lyn åpnet andreomgangen best, og utliknet til 1-1.

I sluttminuttene var det HamKam som dominerte, også på overtid, men klarte ikke å få avsluttet med kraft.
I stedet kom Lyn i et aller siste forsøk tre minutter på overtid.
Odion Ighalo fikk ballen inne i 16-meteren, og i kontakt med Førsund, falt nigerianeren.
I følge Førsund lett, men bildet til Scanpix viser at Førsund har et godt tak i armen til Lyn-spissen.

- Surt!
Han protesterte ikke på avgjørelsen da det skjedde, men etter kampen sparket han spillerflaskene til HamKam langt av gårde og raste inn i garderoben.

Frustrert og irritert på seg sjøl.
- Straffen er kanskje et resultat av at dommeren skal blåse mer inne i feltet, jeg vet ikke. Jeg synes ikke det var straffe, og det føles jævlig surt når vi egentlig burde vunnet, og når vi har ett poeng med 15 sekunder igjen av kampen. Ikke minst er det surt å tape når du ikke har gitt motstanderen mer enn tre-fire målsjanser hele kampen.
Straffen til tross, Førsund er enig i at det bare er HamKams egen feil at de ikke vant etter å ha avgjort kampen i første omgang.

Burde scoret to-tre
HamKam raidet opp målsjanser i første omgang og hadde totalt åtte cornere der seks var farlige.

Allerede etter noen få minutter hadde Lyn kjempeflaks da John Anders Rise kom på bakerste stolpe og satte panna på et perfekt plassert men litt løst innlegg.
Lyn-spilleren reddet med et kamikaze-spark.
Til Rises forundring.
Deretter hadde i tur og orden Kienast, Øren, Ringberg, Güven gode sjanser til å score, men satte enten ballen utenfor eller ble reddet.
Som da Ståle Stensaas reddet på streken på en Kienast-heading etter innøvd corner-trekk.
Bare en gang ble Eddie Gustafsson overlistet, da Tommy Øren skjøt og Markus Ringberg scoret med ryggen.
Opp i krysset.

- Tar mange poeng
- Hadde vi scoret på en av fire sjanser hadde vi jo vunnet greit i dag. Så enkelt er det. Dette er en kamp vi skal vinne, for vi er virkelig gode i første omgang. I stedet scorer Lyn på to av fire målsjanser, fastslår Arne Erlandsen.

Han er imidlertid trygg på at HamKam kommer til å ta mange poeng utover i sesongen med lignende spill. Etter en dårlig sesongåpning mot Bodø/Glimt, via en innsats-kamp mot Viking, spilte HamKam virkelig bra i perioder i går.
- Det er veldig bra struktur i laget, og når du gir hjemmelaget bare 3-4 sjanser i løpet av 90 minutter er det bra.
Han vil ikke vurdere straffe-situasjonen.
- Det var ikke mulig å vurdere fra der jeg sto. Dommeren mente det var straffe, sier Erlandsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.