HAMAR: Bodø/Glimt er unntaket. De hadde bare tre poeng etter de seks første, men havnet på 9. plass i 2001. Den posisjonen som HA-sporten hadde tiltenkt HamKam.

Før sesongen.

Har klart seg før
Dermed sier det seg sjøl at neste kamp, mot Strømsgodset på Briskeby 19. mai, blir mer enn en vanlig seriekamp for HamKam. Tre poeng mot Godset, samtidig som Rosenborg og Lillestrøm møtes på Lerkendal, betyr at HamKam karrer seg vekk fra jumboplassen.

Vi har opplevd før at et HamKam-lag på bunnen, har klart seg. Under Solbakkens regime, i 2005, testet HamKam tabellbunnen. De grønne hadde bare åtte poeng etter de ti første kampene, men kjempet seg vekk fra den triste posisjonen og endte på 10. plass.
I 2006 hadde Tromsø bare fire poeng etter de seks første, men klarte seg. HamKam og Molde eide begge sju poeng etter de seks første kampene, men rykket ned.

Ingen skal føle eg sikre…
I fjor hadde Odd Grenland bare tre poeng etter seks serierunder.
Og rykket ned.

Men Start hadde hele ti og Sandefjord åtte. De rykket ned, de også.
Så det er ingen som skal føle seg sikre.
Men HamKam har en jobb å gjøre. De må antakelig vinne åtte av de 20 gjenstående kampene for å legge bunnplassen bak seg. Nest siste plass gir kvalifisering mot nummer fire i 1. divisjon.
Fordi Norges Fotballforbund vil skape litt ekstra blest om 1. runde i cupen, er hele runden plassert i Pinsen. HamKam skal til Sander 2. pinsedag.

Viktig dato
Erlandsens karer har derfor god tid til å konsentrere seg om neste seriekamp hjemme mot Strømsgodset. Et lag som ikke har vunnet en obligatorisk kamp i Hamar på 32 år.

1. august er en viktig dato. Hvis HamKam velger å skifte ut spillere og samtidig kjøpe/leie nye, er 1. august dagen da overgangsvinduet åpner.
Etter denne dagen er det igjen 11 serieomganger, pluss kvart-, semifinaler og NM-finalen.
PS: HamKam møter Brann i Bergen 3. august…

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.