HAMAR: For Harald Strand hadde tydeligvis ikke vinket fra seg 17. mai. Da Thomas Sørum flikket ballen igjennom til Mathias Andersson, visste alle som satt på Briskeby at det ville bli farlig.
Det gjorde også Arnar Førsund, og han felte han utenfor 16-meteren.
 
Det så alle utenom Kjetil Sælen og Harald Strand.
 
- Jeg følte jeg måtte felle. For å hindre at Andersson skulle komme alene med Ivar, var jeg nødt til å gå i kroppen hans. Jeg var helt bevisst på å gjøre det utenfor 16-meteren, og jeg skjønte lite da dommeren pekte på straffemerket, sier Førsund til HA.
 
Klart utenfor
TV-bildene viser akkurat det Førsund forklarer. Andersson blir felt, men det hele foregår en til to meter utenfor 16-meteren. Det ryster Arne Erlandsen:
 
- Det er hårreisende dårlig at slike ting kan skje. Det holder rett og slett ikke mål. Man kan ikke blåse straffe i det 93. minutt, hvis man ikke er sikker. Dessverre er fotballen sånn, sukker HamKam-treneren, som ikke hadde sett TV-bildene da HA snakket med han på Briskeby:
 
- Jeg kan ikke bekrefte at det er straffe, for jeg har ikke sett situasjonen. Men alle andre har jo gjort det, og går jeg ut fra at det stemmer.
 
Dette fratok to særdeles viktige poeng for grønnbuksene. Med 1-0-seier i dag, ville HamKam vært på tolvteplass.
 
Det er surt å miste poeng på denne måten. Men vi kan ikke grave oss ned av den grunn. Vi må ta med oss det positive inn mot Lillestrøm-matchen søndag, forklarer Førsund.
 
Erlandsen har sine teorier om hvorfor Kjetil Sælen blåste straffespark:
 
- Han er jo ikke oppe i situasjonen i det hele tatt. Dommeren hang ikke med på slutten, og det skal ikke straffe oss. 

- HamKam kan takke seg selv
Godset-trener Ronny Deila har en annen oppfatning:

- Hele HamKam kan takke seg sjøl! Når de ikke greier å markere banen ordentlig får de ta konsekvensene av det. Det er umulig for dommeren å se linjene. Et uavgjort resultat var rettferdig for begge lag.
 
Trenernes rake motsetninger gir verken HamKam eller Strømsgodset flere poeng, men det berører hamarsingene mer enn drammenserne. HamKam ligger nå helt sist på tabellen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.