HAMAR: For Harald Strand hadde tydeligvis ikke vinket fra seg 17. mai. Da Thomas Sørum flikket ballen igjennom til Mathias Andersson, visste alle som satt på Briskeby at det ville bli farlig.
Det gjorde også Arnar Førsund, og han felte han utenfor 16-meteren.
 
Det så alle utenom Kjetil Sælen og Harald Strand.
 
- Jeg følte jeg måtte felle. For å hindre at Andersson skulle komme alene med Ivar, var jeg nødt til å gå i kroppen hans. Jeg var helt bevisst på å gjøre det utenfor 16-meteren, og jeg skjønte lite da dommeren pekte på straffemerket, sier Førsund til HA.
 
Klart utenfor
TV-bildene viser akkurat det Førsund forklarer. Andersson blir felt, men det hele foregår en til to meter utenfor 16-meteren. Det ryster Arne Erlandsen:
 
- Det er hårreisende dårlig at slike ting kan skje. Det holder rett og slett ikke mål. Man kan ikke blåse straffe i det 93. minutt, hvis man ikke er sikker. Dessverre er fotballen sånn, sukker HamKam-treneren, som ikke hadde sett TV-bildene da HA snakket med han på Briskeby:
 
- Jeg kan ikke bekrefte at det er straffe, for jeg har ikke sett situasjonen. Men alle andre har jo gjort det, og går jeg ut fra at det stemmer.
 
Dette fratok to særdeles viktige poeng for grønnbuksene. Med 1-0-seier i dag, ville HamKam vært på tolvteplass.
 
Det er surt å miste poeng på denne måten. Men vi kan ikke grave oss ned av den grunn. Vi må ta med oss det positive inn mot Lillestrøm-matchen søndag, forklarer Førsund.
 
Erlandsen har sine teorier om hvorfor Kjetil Sælen blåste straffespark:
 
- Han er jo ikke oppe i situasjonen i det hele tatt. Dommeren hang ikke med på slutten, og det skal ikke straffe oss. 

- HamKam kan takke seg selv
Godset-trener Ronny Deila har en annen oppfatning:

- Hele HamKam kan takke seg sjøl! Når de ikke greier å markere banen ordentlig får de ta konsekvensene av det. Det er umulig for dommeren å se linjene. Et uavgjort resultat var rettferdig for begge lag.
 
Trenernes rake motsetninger gir verken HamKam eller Strømsgodset flere poeng, men det berører hamarsingene mer enn drammenserne. HamKam ligger nå helt sist på tabellen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00