HAMAR: - Klart det er hyggelig at en kapasitet som Houllier likte det jeg gjorde, sier Kienast til HA-sporten etter gårsdagens treningsøkt.

Houllier forlot Lyon i mai i fjor. Siden da har han arbeidet for det franske fotballforbundet. Nå linkes han til ny trenerjobb i tyske Hamburger Sportsverein….

Ny toppklubb
Dermed er en ny toppklubb knyttet opp mot Roman Kienasts navn.

* Vi vet at belgiske Gent har sett ham i flere kamper i Norge.
* Østerrikske Red Bull Salzburg skal ha ham på blokken.
* Og i Norge trenger Viking en ny spiss nå som Andrius Velicka er på veg til Glasgow Rangers…
HamKams stjernespiss nyter å være en vesentlig del av EM-sirkuset.
Han spilte bra da han kom inn mot Kroatia og ga Østerrikes angrep en ny dimensjon mot Polen også.
Roman innrømmer at han har fått en del ros. Den lange lysluggen aner naturligvis at flere toppklubber har kontaktet HamKam, men han sier at han ikke aner hvilke.

Konsentrasjon
- Nei, og det er viktig at vi ikke tenker i sånne baner akkurat nå som det er bare tre dager til skjebnekampen mot Tyskland. Jeg vet naturligvis at det kryr av speidere fra alle toppklubbene i Europa her. Men vi må legge all vår konsentrasjon i den kampen. Så får jeg heller ta henvendelser fra eventuelle nye klubber etterpå. Og fortsetter jeg i HamKam, er jeg overhodet ikke skuffet. HamKam er min klubb, og jeg er kontraktbundet til HamKam i halvannet år til.
- Klarer du å ta med deg EM-formen til Briskeby?
- Ja, jeg er i god form og har fått mye mer selvtillit etter ukene her nede. Jeg skal klare å konservere formen til kampen mot Brann.

- Trodde jeg skulle spille fra start
Etter det positive innhoppet mot Kroatia, ventet alle at Roman skulle spille fra start mot Polen:

- Ja, jeg trodde det sjøl også. Jeg var blant de elleve som Josef Hickersberger brukte mest på onsdagstreninga, men så forandret han mening i siste liten.
Nå håper Roman å spille fra start mot Tyskland:
- Det å spille mot en av våre arvefiender, vil overgå alt jeg har opplevd hittil på fotballbanen.
Roman vet utmerket godt hvilket utstillingsvindu mandagens skjebnekamp blir…
I et intervju med den østerrikske storavisen Kurier sier Roman Kienast at han godt kan tenke seg å spille i Premier League.
«Målsettingen er å gjøre et godt EM-sluttspill og ende opp i Premier League», sa Kienast til Kurier foran kampen mot Polen.
På pressekonferansen lurte østerrikske eksperter på hvordan i all verden landslagssjef Josef Hickersberger kunne ta ut en spiller fra HamKam, bunnlaget i den norske serien:

«Tror på meg selv»
«Jeg tror de som var skeptiske, er folk som ikke har sett meg i Norge. Landslagssjefen hadde imidlertid sett meg. Og jeg tror på meg selv», sa Kienast til Kurier.

Ryktene om hvor Roman Kienast kommer til å spille til høsten, florerer.
En norsk agent som HA-sporten var i kontakt med i går, så ikke bort fra at flere norske klubber ville melde seg på i jakten på HamKams østerrikske landslagsmann. Dette til tross for at Kienast ikke har imponert i den norske ligaen og foreløpig står uten seriemål.
Viking er i ferd med å selge Andrius Velicka til skotske Rangers, som gjerne vil ha ham spilleklar til mesterligakvalifiseringen i slutten av juli.
Dermed må Viking ut på markedet…

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00