HAMAR: Nå er det om å gjøre å stå imot hvis de grønne blir utsatt for massivt press på Fredrikstad stadion søndag kveld.

- Vi detter sammen under press. Utfordringen blir å unngå noe sånt mot Fredrikstad, sier Ivar Rønningen.

13 baklengs
HamKam har sluppet inn totalt 26 av 37 baklengs etter pause i år.

I løpet av fem seriekamper har Iver Rønningen måttet tåle 13 baklengs. Det blir et snitt på mellom to og tre baklengs pr. kamp.
HamKams motstandere har vært veldig effektive. Særlig Aalesund, men også Lyn og Stabæk. 13 uttellinger på 32 sjanser, er mye.
Rønningen har sluppet inn nesten halvparten av skuddene, men har vært sjanseløs på de fleste.

- Blir straffet hardere
- Det er lagmessig vi ikke har hengt sammen. Vi hadde trøbbel med å stå imot, datt sammen under press mot Lyn og Viking, og i 1. omgang mot Aalesund. Nå blir den store utfordringen å unngå noe lignende mot Fredrikstad søndag, gjentar den myndige, rutinerte mannen fra Hadeland.

- Vi blir straffet mye hardere for feil enn i fjor, legger Rønningen til.
HamKam har, på grunn av skader og karantener, måttet stille med forskjellig forsvarsfirer i de fem første kampene, men Rønningen tror ikke det er en årsak til mange baklengs.

Bare Førsund foran
HamKams sisteskanse leverte en god sesong i fjor. Toppen kom allerede i andre serierunde, da HA-sporten ga ham en tier på børsen etter fantastisk keeperspill borte mot KIL (0-1).

I år har Rønningen vært blant de mest stabile. Det er bare Arnar Førsund som er foran ham på HA-børsen. Førsund har 27 poeng, Rønningen 26 etter fem seriekamper.
- Merker du stor forskjell på 1. divisjon og eliteserien?
- Det er ikke spesielt verre. Det går bare litt fortere. Dessuten er lagene vi møter, bedre organisert.
- Føler du sjøl at du burde ha avverget noen av 13 baklengs?

Piroja og Tarik
- Jeg kunne kanskje tatt en eller to av scoringene mot Aalesund, sier Rønningen, som ikke kunne gjøre noe særlig med Daniel Nannskogs to eksepsjonelle scoringer på Briskeby søndag.

Søndag venter formlaget Fredrikstad på Fredrikstad stadion:
Rønningen vet at midtstopper Reijo Piroja er en trussel i lufta og Tarik Elyounoussi (tre seriemål) verst langs bakken.
- Ja, Fredrikstad har også sterke enere. Det er viktig at vi er tålmodige og holder avstand. Fredrikstads publikum blir fort utålmodig hvis gutta deres ikke scorer.
Rønningen og HamKam har til gode å spille i Fredrikstads nye storstue.
- Jeg var med da vi klarte 2-2 på gamle Fredrikstad stadion i 2006. Tarik Elyounoussi scoret et av Fredrikstads mål. Knut Henry Haraldsen ble utvist...
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.