HAMAR: Administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine, tror ikke det blir mer aktuelt å politianmelde episoder på fotballbanen.

- Det bør bare skje i ekstraordinære tilfeller, mener han.
HamKam-spilleren Leonardo da Silva har bedyret at han ikke skallet ned Abgar Barsom med vilje i søndagens kamp mot Fredrikstad. Ledelsen i Fredrikstad-klubben vurderte likevel å politianmelde HamKams brasilianske spiss, men i samråd med Barsom selv har klubbledelsen kommet fram til at de ikke går til anmeldelse av HamKam-spilleren.
FFK tar likevel sterk avstand fra det som skjedde på banen, heter det i en melding på fredrikstadfk.no.
Niels Røine i Norsk Toppfotball tror ikke det kommer til å bli mer vanlig å vurdere politianmeldelse i slike saker.
Røine sier til HA-sporten at han tror det er umulig å ha en generell mening om det er riktig eller galt å politianmelde episoder som skjer i kamp ute på ei fotballbane.
- Hver enkelt situasjon må vurderes, sier Røine. - Men jeg synes det er riktig at Barsom selv har fått muligheten til å vurdere om saken skulle anmeldes eller ei.
Røine synes det er vanskelig å si noe generelt om hva som kan anmeldes til politiet.
- Fotballen har selv straffeutmålinger som ivaretar sporten, og det må være noe ekstraordinært for at politiet skal inn i bildet.
- Var episoden på Briskeby søndag det?
- Det vil jeg ikke mene noe om. Jeg vil ikke stille meg til doms over det som skjedde, men jeg har stor respekt for at Fredrikstad-spilleren ikke ville ta det videre, sier Niels Røine.
Det er opp til Norges Fotballforbund å vurdere eventuelle straffereaksjoner mot Leonardo, og den avgjørelsen kommer etter alt å dømme i løpet av dagen i dag.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00