HAMAR: - Strengt tatt skulle jeg ha vært på plass 18. mai, men landslagssjef Josef Hickersberger ga meg lov til å spille hjemmekampen mot Strømsgodset 19. mai, sier Roman Kienast til HA-sporten.
- Mål er mål
- Kampen mot Godset blir veldig viktig. Først og fremst for HamKam, men også for meg sjøl. Det blir min siste sjanse til å skaffe meg ekstra sjøltillit foran treningsleiren sammen med de 30 andre i Østerrikes bruttotropp like ved Wien, sier Roman Kienast

Mens Østerrikes andre EM-aktuelle vant 6-0 i en treningskamp mandag, scoret Roman Kienast (24) sitt første mål på tre måneder mot lille Sander.
- Et mål er et mål, uansett hvor og hvem vi spiller mot. Det føltes veldig godt å score igjen, selv om det bare dreide seg om 1. runde i NM, sier Roman, som scoret seks mål på de sju første treningskampene i vinter. Så spilte HamKam tilsammen 14 kamper (trenings- og serie) uten at Kienasts navn kom på scoringslista.

Spiller mot Nigeria
Kampen mot Strømsgodset på Briskeby 19. mai vil vise om den lange østerrikeren har funnet igjen sjøltilliten.
Og scoringsegenskapene.

Roman får ei drøy uke til å overbevise Josef Hickersberger om at han fortjener en plass blant de 23 som får representere Østerrike i EM.
- Vi skal spille to treningskamper, mot Nigeria 27. mai og Malta 30. mai, begge i Graz. Mot Nigeria vil nesten alle i bruttotroppen få spilletid. Malta-kampen blir noe helt annet. Da har Hickersberger plukket ut den endelige EM-troppen på 23 mann, og vil antakelig teste det han mener bør være startelleveren mot Kroatia i den første EM-matchen 8. juni.
- 28. mai offentliggjøres den endelige EM-troppen, sier Kienast, som naturligvis håper at Hickersberger velger nettopp ham.

Drømmen
EM i fotball på hans gamle hjemmebane i Wien vil være drømmen som går i oppfyllelse for Roman, som går glipp av fem obligatoriske kamper for HamKam hvis han får plass i den endelige troppen.

Hvis Josef Hickersberger ikke finner plass til ham, går han bare glipp av kampen mot Lillestrøm 25. mai.
HamKam kan tjene opp mot 900.000 kroener i «EM-leie» hvis Kienast spiller EM for Østerrike.
Selv om han ikke har overbevist i den norske toppdivisjonen, har Hickersberger hatt klokkertro på den digre spissen.
Landslagssjefen liker den norske stilen og måten Roman jobber, som en slags førsteforsvarer.
Roman er stor og en annerledes spisstype enn de andre østerikkerne.

Vant 6-0
Mens Roman og HamKam vant 2-0 på Sander, spilte Østerrike en uoffisiell treningskamp mot 3. divisjonslaget SV Spittal. 5.000 tilskuere så Østerrike vinne 6-0 etter scoringer av Christian Fuchs (8. min.), Stefan Maierhofer (27.), Umit Korkmaz (40.), Christof Leitgeb (50.) og Erwin Hoiffer (63. og 70.) scoret for Østerrike.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.