De spanske gutta tar imot HA-sporten i en hyggelig kjellerleilighet like ved Hamar Katedralskole. Der har de felles inngang og hver sin lille leilighet.

Fritiden går med til å trene et 16-årslag i HamKam, til å lære norsk og til å se serier på Netflix.

De forteller at de stortrives i Hamar, men de mener også at det er en stor overgang fra livet de er vant til i Spania.

– Særlig om vinteren er det veldig annerledes. I Spania liker vi å gå ut og ta en kaffe. Det gjør vi jo her også når det ikke er for kaldt, men 40 kroner for en kaffe er jo veldig dyrt når du er vant til å betale 10 kroner i Spania, ler Alegre.

Fra Gran Canaria

Begge drømte om kontrakter med storklubber i Spania, men det ser de ikke som noen mulighet nå lenger.

Cordero vokste opp på ferieparadiset Gran Canaria og spilte i storklubben Las Palmas mens Alegre vokste opp i Caceres like ved grensen til Portugal. Han kom seg etter hvert inn på ungdomsakademiet til La Liga-klubben Valladolid, og der spilte han med flere av dagens La Liga-stjerner.

– Det er så mange gode spillere som kjemper om kontrakter i Spania. Det er de færreste som lykkes til slutt, sier Alegre.

– I Spania er det nesten så man slåss for å få sjansen i fotball. Det er mye mer alvor enn i Norge. Vi fikk med oss det Lukasz Jarosinski sa om polske gutter og norske, og jeg vil ikke si at norske gutter har dårlig holdning, men det er annerledes i Spania. Du må jobbe hardere der for det er så mange å konkurrere med, sier Cordero.

Vil til Eliteserien

Begge to forteller om en fotballoppvekst med nye trening og gode trenere. Og treningene var alltid med ball.

– Vi løp aldri uten ballen i beina. Og vi spilte mye med høy intensitet på små flater, forteller Cordero.

De er godt fornøyd med startet på HamKam-karrieren, men begge ser for seg at de kommer til å spille fotball på et høyere nivå.

– Jeg vil spille i Eliteserien. Det er målet, sier Alegre.

– Vi trives godt i HamKam, men jeg synes både vi og HamKam fortjener å spille på et høyere nivå. Vi må bare fortsette å spille godt her, sier Cordero.

Begge snakker også om at de har hørt mye om at HamKam har vært en stor klubb.

– Alle snakket om HamKam som en stor klubb da jeg var i Nybergsund også, men det har ikke gått så bra de siste årene. Nå ser vi i ansiktene på fansen at de er gladere. Og jeg synes det fungerer bra i HamKam nå, sier Cordero.

Etter sju serierunder topper også HamKam sin 2. divisjonsavdeling med 19 poeng på sju kamper. Fire poeng foran neste lag.

Mandag 2. pinsedag er det ny kamp mot Skeid borte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.