For 24-åringen er det en ny erfaring å være førstevalg i toppfotballen.
Nå får han tillit som HamKams redningsmann.
Og etter en god innledning på sesongen, der han vippet baller ut og poeng inn, har det også vært noen nedturer.
- Det har gått veldig opp og ned. Jeg har levert over hele skalaen, fra terningkast seks til én. Første halvdel av vårsesongen var veldig bra, og ellers helt greit. I tillegg hadde jeg to veldig dårlige kamper, sier Øvernes ærlig til HA-sporten.
Kampene han tenker på er borteoppgjøret mot Fredrikstad, da han feilberegnet en høy ball som forsvant inn i garnet, og vårsesongens siste kamp da han forærte Kristiansund et mål i 1-5-tapet.
- Det var stikk motsatt av det å vinne 3-0 borte mot Ranheim. Men sånn må man bare tåle, sånn er fotball.
- Er det blitt for mange tabber?
- Ja, selvfølgelig har det det. Én tabbe er én for mye, det sier seg sjøl. Det har vært to veldig store. Men det er alltid ting å rette på, jeg er aldri helt fornøyd. Sånn må alle andre tenke også, man kan alltid forbedre seg, sier Øvernes.

Ny erfaring

Men som han sier har det vært kamper i den andre enden av skalaen også.
- Dette er den første sesongen min som fast på høyere nivå enn 3. divisjon, og jeg regner med at det vil gå litt opp og ned de første årene. Det må jeg bare leve med.
Høstsesongen sparkes i gang fredag, når Mjøndalen kommer på besøk på Briskeby. Tidligere denne sesongen er det blitt seier i serien og tap i cupen mot de brune med tidligere Kamma-spiss Pål Kirkevold på laget.
- Vi får i hvert fall god trening i å spille mot Mjøndalen. Nå angriper vi litt nedenfra igjen, og det kan være en fordel. Alle vil revansjere måten vi avsluttet vårsesongen på. Vi skal nok ha en god plan for å slå dem.

Koblet av ved bassenget

Laget kom i gang igjen med helgens treningskamp mot Elverum. Selv om spillet ikke var av topp karakter, betyr seieren noe.
- Det var bra at vi vant til slutt, og kanskje får følelsen av at vi er litt på sporet igjen, selv om det bare var en treningskamp med ditto kvalitet, sier Øvernes som har brukt ferien godt.
- Jeg var i Bulgaria og lå ved bassengkanten og koblet av. Jeg tok helt fotballfri, og det tror jeg er viktig.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.