Harvard-universitet i Cambridge i Massachusetts like utenfor Boston, har noen av verdens mest anerkjente utdanningstilbud, og Cornelius Bencsik ble tilbudt fotballspill kombinert med matematikkstudier der. Men nå er brumunddølen tilbake på Hedmarken og prøvespiller for HamKam.

20-åringen mener fotballtilbudet på Harvard ble for dårlig.

Det var veldig annerledes. Det går mye på løping og intensitet der, men rent taktisk og fotballmessig var det ikke så høyt nivå. Og så er det bare sesong i tre måneder der, sier Bencsik.

Kan dra tilbake

Likevel er det kanskje ikke alle som hadde droppet å ta en bachelor i matematikk på Harvard når først sjansen for det lå der.

– Først vurderte jeg å droppe fotballen for å satse på utdanning på Harvard, men så fikk jeg høre at når jeg først hadde kommet inn, kunne jeg slutte og komme tilbake når jeg ville. Da fant jeg ut at jeg ville gjøre et forsøk på å satse på fotballen igjen, sier Bencsik.

Han dro fra ungdomsfotballen i Brumunddal da han fikk sjansen i Stabæk og NTG. Han drømmer fortsatt om en proffkarriere, selv om drømmene var større før.

Kanskje for store.

– Jeg tenkte at nå skal jeg bli proff da jeg kom til Stabæk. Jeg var tålmodig lenge der. Helt til det begynte å gå bra. Da Jeg ble jeg kanskje litt utålmodig.

– Hva gjorde at utviklingen stoppet opp for deg?

– Jeg fikk litt tunnelsyn på det å få kontrakt. I stedet for å spille med rytme, ødela det fokuset.

– Angrer du på at du dro fra Brumunddal så tidlig?

– Absolutt ikke. Det er det beste valget jeg har gjort. Jeg har fått mange opplevelser som jeg ikke ville vært foruten, sier Bencsik til HA-sporten.

Han spilte en omgang mot Nybergsund i forrige uke og skal også være med mot Kongsvinger fredag.

Slik det ser ut nå, må han nok overbevise litt ekstra i den kampen for å sikre kontrakt med HamKam.

– Nå vil jeg fokusere hundre prosent på fotball. Om det er HamKam eller et annet sted får vi se på, sier Bencsik.

må vise mer

Onsdag formiddag trente også nederlenderen Albian Muzaqi med HamKam på Børstad.

Som HA-sporten meldte tirsdag skyter han bra med begge beina, men han også må vise langt mer hvis han skal overbevise Kevin Knappen om at han er en mann som kan komplettere HamKams spissbeholdning.

HA-sportens vurdering er at vi lett kan se at han har en del fotball i seg, men på denne ene treningen på Børstad manglet han det lille ekstra du gjerne viser når du er desperat etter å spille deg til kontrakt.

Og hvis du ikke har det, faller du fort gjennom på ei høyintensitetsøkt på små flater hvor alle de andre kliner til i alle dueller.

Så får vi se om nederlenderen er litt bedre i en normal kampsituasjon mot Kongsvinger.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00