HAMAR: Alt tyder på at Roman Kienast får jokerrollen for Østerrike i den avgjørende kampen mot Tyskland. Han håper på enda et godt innhopp. Og at Østerrike kan utnytte at Tyskland nå er under press.
Trolig velger Østerrikes landslagstrener å satse på hurtigtogene Roland Linz og Erwin Hoffer på topp igjen mot Tyskland. De lynraske spissene satte Polen under press i begynnelsen av kampen sist.
Mens Roman Kienast kom inn som en joker etter en time da det polske forsvaret var litt mer kjørt av tempoet.
Trolig blir det slik i dag også.

– Jeg vet ikke hvordan laget blir, men jeg tror jeg starter på benken, sier HamKam-spissen til HA-sporten.

– Tyskland er redde
Med østerriksk seier vil vertsnasjonen på sensasjonelt vis være videre til kvartfinale på bekostning av nabolandet i vest. Østerrikerne har overrasket med fint spill i mesterskapet og bør være fulle av selvtillit.

– Vi kan avgjøre dette selv. Og ikke glem ikke at Tyskland er under et mye større press enn oss. Vi kan slå dem, sier Kienast.
I treningskampen lagene imellom i vår, vant Tyskland 3-0, men Kienast mener akkurat den kampen gjør at tyskerne har respekt for Østerrike nå.

– Vi tapte 3-0, men vi var det beste laget spillemessig. Det husker også tyskerne. Derfor er de redde nå, sier Kienast.

Bragden for 30 år siden
Østerrike var ikke levnet mye håp i sitt eget mesterskap. Rangert som nummer 92 i verden av FIFA forventet de fleste et ydmykende nederlag. Men foreløpig har de østerrikske spillerne tilbakevist de spådommene.

– Når man begynte å snakke om dette mesterskapet var det mange som vitset om oss, noen mente at vi ikke burde delta en gang. Nå er det tilfredsstillende å vise at vi har en reell mulighet til å gå videre, og å gjøre det med en seier over erkerivalene Tyskland, sier Østerrikes manager Andreas Herzog.
Den kampen østerrikerne helst vil bli minnet om i forkant av mandagens oppgjør tok sted i 1978. Under VM i Argentina var det Østerrike som ble for sterke og slo Vest-Tyskland 3-2. Det var et stykke østerriksk fotballhistorie, og nå ønsker Rene Aufhauser og co. og føre nok en kamp inn i historiebøkene.

– Dette er kampen vi alle har sett fram til. Vi har en sjanse til å skape historie her, sier midtbanespilleren Aufhauser.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.