HAMAR: For ei uke siden var Tommy Øren eneste spissalternativ til Kienast og Karekezi. I løpet av de siste dagene har Marcus Pedersen, Sebino Plaku og ikke minst, Oluwasegun Abiodun, meldt seg på.

Arne Erlandsen (se egen sak) nøler ikke med å bytte ut Kienast hvis han ikke leverer varene mot Viking.
Det er Roman klar over.

Magesjuke og hjernerystelse
Den østerrikske VM-kandidaten scoret fem mål og virket veldig frisk de åtte første treningskampene. Siden 1-1 i Ålesund, er det blitt dårlig med nettsus.

- Jeg fikk magesjuken under treningsleiren i Tyrkia. Gikk ned fire kilo og trente lite. Uka etter, på landslagssamling i Østerrike, skallet jeg sammen med Jürgen Macho, fikk hjernerystelse, havnet på sjukehus og var ute av spill ei uke til. Nå spiser og trener jeg på harde livet og føler at jeg blir i bedre og bedre form for hver dag som går, sier Roman Kienast.
I likhet med Truls Hagen, fikk Roman skarve to poeng på HA-børsen etter Glimt-kampen forrige helg.

Hickersberger ser Lyn - HamKam
Roman innrømmer at det ikke var rare greiene han presterte i Bodø, men er fast bestemt på å ta revansj mot Viking.

- Det må jeg bare gjøre skal jeg klare å beholde plassen i den østerrikske EM-troppen. Forbundskaptein Josef Hickersberger kommer ikke for å se meg mot Viking, men har sagt at han sitter ringside når vi møter Lyn på Ullevaal 13. april.
Roman Kienast har skaffet seg fem A-landskamper og tenker naturligvis mye på EM i Østerrike/Sveits i juni.
Han har notert seg at det østerrikske U21-laget slo Slovakia 1-0 og har kvalifisert seg til neste års sluttspill. Erwin Hoffer og Sebastian Prödl er spillere som kan presse Kienast ut av den endelige EM-troppen.

Studerte Viking på video
- Men akkurat nå er det Viking som gjelder. Vi så kampen mot Strømsgodset på video i går og lærte en del av det. Blant annet at vi må demme opp for kjappe kontringer og høye baller opp mot den lange dansken Gaarde. Peter Ijeh er naturligvis også en kar å se opp for. Hvor vidt Uwe Rösler tar sjansen på å spille med to spisser på Briskeby, er uvisst, sier Roman Kienast, som etter alt å dømme starter kampen som spiss sammen med Olivier Karekezi:

- Samspillet vårt utvikler seg stadig. Nå er det om å gjøre at vi kommer oss oftere inn i boksen og skaper reelle scoringssjanser.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.