HAMAR: Den 25 år gamle kroaten fra Osijec har vært med på å løfte HamKam i de fire siste kampene. Det samme har Jon Masalin og Knut Henry Haraldsen.

Ingen av dem spilte da HamKam slet i vår.
I de siste fire kampene har Ante, Knut Henry og Jon vært klare profiler i laget.
HA-sportens poengbørs viser at Jon Masalin har 5,5,6 og 8 poeng på de fire siste kampene. Haraldsen har 6-6-5-6 og Ante Vitaic 6-6-7-5. HamKam har skaffet seg fem poeng på de tre siste kampene.
Ante Vitaic ble matchvinner etter å ha skrudd inn et hjørnespark i 2. omgang på Marienlyst. Jon Masalin spilte en fenomenal kamp i buret. Han kom til og med på ukens lag i VG…

Fant seg til rette
Med så mange nykomlinger som har hatt trøbbel med spilletid og skader, passet det bra for HamKam at Ante Vitaic fant seg til rette som sentral midtbanemann med det samme.

Han debuterte med et surt tap mot Tromsø (0-1) på Briskeby 6. august, men så gikk det bedre: 1-1 mot Vålerenga og FFK foruten 2-1 borte over Strømsgodset.
- Jeg har lært mye om fysisk norsk fotball i løpet av den første måneden her i Hamar, men jeg prøver naturligvis å beholde og bruke det jeg er god til, sier Ante til HA-sporten.
Ante har kontrakt ut denne sesongen. HamKam har opsjon på ham, men han aner ikke om han spiller i HamKam neste sesong hvis det blir nedrykk. Ambisjonene når lenger enn 1. divisjonsspill.

Broren prøvespilte
- Hva vet du om helgens motstander, Aalesund?

- Jeg vet litt, faktisk. Min tvillingbror, som nå spiller i Romania, var det og trente med klubben ei uke og har fortalt meg det han vet om laget vi må slå søndag.
- Ante har brakt med seg ro inn i laget vårt. Han kom hit i begynnelsen av august og er naturligvis ikke preget av det som skjedde i vår og sommer. Kroaten stilte opp med blanke ark, og siden han lyktes med det samme, fikk han straks en god følelse, sier Vegard Skogheim, som forsøker å følge opp hver spiller på hver trening:
- Han er veldig treningsvillig og ydmyk, legger Skogen til.
- Masalin og Haraldsen har også styrket laget?

Nesten skadefri stall
- Det er kanskje tilfeldig at disse tre har gått i bresjen og ledet snuoperasjonen, men de har bidratt veldig positivt. Og når noen lykkes, er det enklere å trekke de andre med seg. Viktig for lagets framgang er også det faktum at vi nå nesten har en skadefri stall. Dermed blir treningskvaliteten automatisk bedre. Det har vi ikke minst sett denne uka, sier Vegard Skogheim, som har en advarsel å komme md. foran søndagens superviktige kamp:

- Det blir mye styr foran denne kampen. Nå er det viktig at ikke spenningen blir for stor. Det blir feil inngang til matchen om vi bruker opp energien før starten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.