Hamar
Boye Skistad har i regi av Serieforeningen/Norsk Toppfotball fulgt juniorturneringen i Hamar siden starten i 1989. Og det er ikke så rent få av spillerne han har sett som senere er blitt toppspillere i Norge.
- Jeg vil si at «alle» norske toppspillere har vært innom Jet-turneringen, sier Boye Skistad til HA-sporten.

Stefan Strandberg

Hvis vi ser på det norske laget som deltok i U21-EM i sommer, så har svært mange spillerne vært på Hedmarken og spilt juniorfotball. Vi kan blant annet nevne Stefan Strandberg, Harmeet Singh, Valon Berisha, Håvard Nielsen, Yann-Erik de Lanley i tillegg til våre lokale karer Marcus Pedersen og Vegar Eggen Hedenstad.
Foreløpig har ikke arrangøren fått navnene på årets spillerstaller, men det er all grunn til å vente en rekke yngre landslagsspillere denne gangen også.
- Jeg vet at dette er en turnering som veldig mange klubber satser på, og jeg har snakket med flere spillere som synes det er veldig inspirerende å delta i en slik turnering, sier Skistad.
Han mener også en slik turneringsuke er en viktig erfaring for unge spillere, og at de også får viktig erfaring før de skal delta i internasjonale mesterskap.
Tidligere, da det var med 24 lag i turneringen, husker Skistad spesielt en utgave fra Spartak Moskva som var med i Jet-turneringen.
- Tre, fire av disse spillerne dukket opp igjen på Spartaks lag som spilte ut Rosenborg i mesterligaen noen år senere, erindrer Skistad, som har sett mange norske profiler i aksjon på banene på Hedmarken.

Brattbakk og Iversen

- Jeg husker blant annet Harald Martin Brattbakk, Steffen Iversen, Petter Rudi og Bjørn Helge Riise. Markus Henriksen har vært med flere ganger. I 2009 hentet Vålerenga inn Mohammed Fellah da de kom til semifinalen.
- Med mindre det kolliderer med de norske toppklubbenes A-lag, spiller de beste i Jet, sier Boye Skistad, som egentlig hadde tenkt at dette skulle bli hans 25. og siste turnering.
Men han tar ett år til...
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00