HAMAR: I går kom dommen fra disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund: Vegar Bjerke slipper unna med én kamp for sitt røde kort, mens Markus Ringberg får to kampers karantene for sine to gule kort mot Lillestrøm.

- Nå har jeg fått tre kampers karantene på grunn av Øvrebøs dommerfeil. Det irriterer meg kraftig. Jeg ble både lei meg og sjokkert da jeg hørte det, og skjønner det rett og slett ikke, sier Markus Ringberg til HA-sporten,

Apartheid-politikk
I hjemmekampen mot Rosenborg fikk Ringberg gult kort for å påpeke det åpenbare; at HamKam skulle hatt straffe da Vadim Demidov handset soleklart inne i feltet. Da måtte svensken stå over mot Tromsø, og nå må han se ytterligere to kamper fra sidelinjen etter å ha blitt vist ut av samme dommer. Det får sportssjef Lars Tjærnås til å reagere kraftig.

- I mine 30 år som trener og leder har jeg aldri vært så provosert som nå, sier Lars Tjærnås til HA-sporten.
- Dette er urettferdighet og apartheid-politikk fra Øvrebøs side. Jeg vet at det er sterke ord, men det er tilfelle når noen blir rammet langt verre for samme forseelse enn andre, sier sportssjefen.

- Noe imot HamKam
Ringberg ble sendt av banen i søndagens 1-2-tap mot Lillestrøm fordi han løp mot dommer Tom Henning Øvrebø for å påpeke at en Lillestrøm-spiller fortjente gult kort. I frustrasjon over utvisningen kastet Ringberg kapteinsbindet i bakken, og på vei ut sparket han i et reklameskilt.

- Jeg har sett mange situasjoner hvor samme dommer tolererer mye mer enn det Markus Ringberg gjorde, påpeker Tjærnås.
- Vi blir straffet på en helt annen måte enn andre. Det er mange eksempler hvor dommeren blir omringet av spillere hvor det ikke dømmes noen ting, sier sportssjefen.
Også Ringberg mener Øvrebø bedriver forskjellsbehandling.
- Se på kamper med store navn. De kan si hva faen de vil. Se på Martin Andresen for eksempel. Det er tydelig at Øvrebø har noe imot enten meg eller HamKam. At jeg skal bli utvist for å løpe mot dommeren; vi er da vel ikke i barnehagen?, spør Ringberg.
HamKam-spissen legger til at han ikke alltid har hatt samme syn på Øvrebø som dommer.
- Jeg har alltid syntes at Øvrebø har vært en bra dommer med glimt i øyet, som det har gått an å prate med. Nå er han et steinansikt som det ikke går an å snakke med. Noe må ha skjedd, han er i alle fall forandret, sier Ringberg.
Etter LSK-kampen gikk Ringberg kraftig ut i media mot Øvrebøs avgjørelse. Det har Tjærnås ingen problemer med å forstå.
- Vanligvis forventer jeg at spillere ikke skal få karantene på grunn av protester, men i dette tilfelle mener jeg det er hans rett å reagere spontant. Hvis ikke mennesker skal kunne si fra når de føler seg urettferdig behandlet, da er vi redusert til tøydukker, mener Tjærnås.

Uenighet om anking
- La det være sagt: Vi tapte ikke mot LSK på grunn av dommerens apartheid-politikk. Det høres ut som vi er dårlige tapere, men jeg følte det enda sterkere etter Rosenborg-kampen. Hvis ikke vår kaptein får lov til å si fra om en så klar hands, da har jeg misforstått kraftig, sier Tjærnås, som fortsetter:

- Og jeg skylder ikke på disiplinærutvalget. Jeg har sett dommerrapporten, og ut fra det som står der hadde de ikke noe valg, mener sportssjefen, som ikke vil gå i detalj på hva som står i rapporten.
Heller ikke trener Arne Erlandsen eller Vegard Skogheim kan forstå disiplinærutvalgets avgjørelse.
- Jeg har aldri hørt om noen som har fått to kampers karantene for to gule kort, sier Skogheim.
- Det er helt uforståelig, men det hjelper ikke å bråke noe mer om det. Kanskje på lengre sikt, men det gjør nok ikke at Ringberg får færre kampers karantene, sier Erlandsen.
Ifølge Tjærnås kommer ikke HamKam til å anke dommen. Den avgjørelsen er ikke Markus Ringberg enig i.
- Vi har bestemt oss for å ikke anke, rett og slett fordi vi tror at vi ikke vinner fram, sier Tjærnås.
- Jeg håper klubben anker. Ikke snakk om at jeg har lyst til å stå over to kamper, sier Ringberg.
Ringberg sto over gårsdagens HamKam-trening på grunn av feber. Om han pådro seg det på grunn av sinne er uvisst, men det står ikke verre til enn at han er treningsklar igjen i dag.
PS! HA-sporten lyktes ikke i å komme i kontakt med Tom Henning Øvrebo i går kveld.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00