HAMAR: Kjetil Rekdal ble i går ny Aalesund-trener og har skrevet kontrakt ut 2011-sesongen.

I første omgang vil jobben selvsagt handle om å berge plassen i Tippeligaen.
- Det er litt forskjellige grunner som gjorde at jeg valgte å bli trener i Aalesund. For første det første er det ikke mer enn 45 minutter unna stedet der mine unger fra et tidligere ekteskap bor, og for det andre er det potensialet til Aalesund som en relativt ny klubb i eliteserien. Jeg har stor tro på at klubben kan bli en av dem som kan kjempe bak de tre-fire beste, sa Rekdal i går.

Fordel HamKam
Ståle Solbakken tror ikke det blir så enkelt for Rekdal. I hvert fall ikke i første omgang.

- Jeg tror Aalesund blir et bedre lag med Kjetil Rekdal som trener. Han har gått gjennom mye i Tippeligaen nå. Han vet hva han kommer til. Jeg tror han har fulgt nøye med, men jeg mener fortsatt at Aalesund er favoritter til å rykke ned. Det begrunner jeg med at HamKam kommer bakfra. Det er en psykologisk fordel. I tillegg er HamKams hjemmekamper enklere på papiret enn de Aalesund har igjen, sier Solbakken.
Han mener likevel at oransjetrøyene har et uforløst potensial. Får de ut det, kan det selvsagt bli et problem for HamKam.
- Aalesund har et lag som det går an å gjøre noen grep med. De kan helt klart gjøre mer ut av nedslagsfeltet rundt Tor Hogne Aarøy. Jeg synes også at de har spilt litt vel mye på tvers. De kan garantert utnytte pasningskvaliteten til Johan Arneng bedre. Og Jonathan Parr har gjennombruddskraft, sier Solbakken.

Må ikke tape
FCK-treneren mener det blir ekstremt viktig for HamKam ikke å tape neste helgs kamp mot Aalesund på Briskeby.

- Det er ikke en kamp HamKam må vinne, men taper de, ser det veldig stygt ut. Vinner HamKam, kan det oppstå nye muligheter også. For samtidig møtes også Molde og Lillestrøm. En eventuelt taper i den kampen vil også være innen rekkevidde da. Og særlig hvis Molde taper, siden HamKam har igjen dem på Briskeby, sier Solbakken.
Kjetil Rekdal ble presentert på en pressekonferanse i Ålesund i går. Der avslørte han også at han har begynt å se fram mot kampen på Briskeby.
- Vi får ta en kamp om gangen, og i alle fall forsøke å holde ett lag bak oss. Kampen mot HamKam på Briskeby kan fort bli veldig avgjørende, sa Rekdal.

Rystet ikke HamKam
I HamKam tok man nyheten om ansettelsen av Rekdal med ro.

- Det høres kanskje litt breialt ut, men jeg forholder meg til det jeg kan gjøre noe med sjøl. Kjetil er en flink fyr som jeg har respekt for, men jeg orker ikke spekulere i hva det betyr, verken for kampen mellom oss og Aalesund, eller for resten av deres sesong. Hvis vi gjør den jobben vi skal, har vi en bra mulighet til å klare oss, sier HamKams sportssjef Lars Tjærnås.
Trener Arne Erlandsen vet heller ikke om Rekdal kan gi Aalesund et løft.
- Det er alltid femti-femti i forhold til om nye trenere kan gi laget en positiv effekt. Det er ikke overraskende at Rekdal ble ny AaFK-trener, det var ikke så mange aktuelle. Det er umulig å si hva det betyr for dem, sier Erlandsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.