– Av en eller annen merkelig grunn føles det ekstra godt i dag å ønske velkommen til golfsendingen vår. Det skal handle om Tour Championship, og det betyr også da finalen i FedEx-cupen. Vi befinner oss på East Lake Golf club, Atlanta, Georgia. Dette har vi gledet oss til lenge, Per, sa Flatland da han ønsket seerne velkommen til torsdagens sending på Viasat Golf.

Han kommenterer helgens tourfinale sammen med sin mangeårige venn og kollega Per Haugsrud.

– Ja, det er helt sikkert, Hallvard. Ja, hva kan man si. Dette er av to grunner veldig spesielt, selvfølgelig. Du ved siden av meg nå er helt utrolig. Så får vi prøve å holde tårene unna og snakke om golfen, svarte kommentatormakkeren.

Rammet av sjeldent syndrom

I januar ble Flatland rammet av det sjeldne HLH-syndrom, som trigger immunforsvaret til å angripe kroppens vitale organer. Den populære programlederen måtte gjennom 25-30 operasjoner etter at han ble lagt inn på Rikshospitalet. Han lå tre måneder i koma.

– HLH-syndromet utløses ofte av noe annet – det kan være kreft – og blir behandlet med cellegift. I pappas tilfelle var kreften sekundær. Alle pappas vitale organer ble angrepet samtidig, og han blødde mye. På et tidspunkt tappet de seks liter blod fra buken hans, sier datteren Katarina Flatland til VG.

Comebacket i fjernsynsruten ga en rekke hyggelig tilbakemeldinger fra seerne på Twitter, hvor Flatland mandag gjorde comeback for første gang siden januar.

Flatland slo først gjennom i NRK-sporten tidlig på 1980-tallet. Senere var han med å grunnla TVNorge, hvor programmet «Casino» ble en stor hit. I en årrekke har telemarkingen kommentert ulike idretter for flere kanaler. De siste årene har golf hos Viasat stått på programmet. (©NTB)
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.