Det ble en ny stor svensk dag i OL-løypene fra 1994. Halfvarsson, som vant fredagens klassiske sprint, fulgte opp med en ny triumf på 10 kilometer fri teknikk.

Det ble en sekundstrid med landsmannen Marcus Hellner om seieren. Til slutt skilte det den svenske duoen kun åtte tideler.

Russiske Sergej Ustjugov knep tredjeplassen. Han var slått med 6,7 sekunder.

Finn Hågen Krogh var forbannet etter å ha blitt disket på sprinten fredag. Lørdag slo finnmarkingen tilbake med et godt skøyterenn. I mål var han slått av Halfvarsson med 7,4 sekunder. Det holdt til fjerdeplass.

– Dette har ikke vært helga mi, så at det ble åtte tideler bak pallen, overrasker meg ikke, sa Krogh til NRK etter målgang.

– Jeg er fortsatt litt forbannet. Det var kjedelig det som skjedde fredag. Helga ble på en måte litt spolert, tilføyde han.

Simen Hegstad Krüger avsluttet også meget godt i den tøffe traseen på Lillehammer og gikk inn til en sterk femteplass. På plassen bak seg hadde han Martin Johnsrud Sundby.

Sjur Røthe endte som nummer 12.

Søndag avsluttes minitouren på Lillehammer med 15 kilometer klassisk jaktstart. Der går Halfvarsson først ut i sporet. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.