Bilstad Neraasen er fra Åsmarka, men representer Vingrom når hun har startnummer på brystet.

– I langrenn går jeg fortsatt for Åsmarka, men det er ingen skiskytterklubber i distriktet, så derfor ble det Vingrom.

Håper på ibu-cup

– Før helgas sesongåpning, hva slags målsetting har du?

– Jeg har ikke noe resultatmål, det viktigste er at jeg får en god følelse. Jeg håper å kvalifisere meg til neste helgs IBU-cup, som også går her på Natrudstilen. Da må jeg nok være blant de seks beste norske, bak eliteløperne. Det er nemlig seks løpere som får plass i IBU-cupen. Det hadde også vært morsomt og få debutert i verdenscupen. Timingen må stemme i forhold til hvem av de beste som eventuelt ikke er med.

At hun har kapasitet, viste hun sist vinter da hun ble norgesmester på normaldistansen.

– Det var morsomt det, selv om ingen av de beste stilte opp. Men NM-gull er NM-gull.

– Føler du at du har fått gjort den treningsjobben du hadde planlagt?

– Stort sett har jeg fått gjort det. Jeg slet litt med overbelastning i den ene foten, og albuen. Da måtte jeg trene alternativt i tre-fire uker, og da ble det mye styrketrening, svømming og sykling. Det var litt uvant, men jeg håper jeg har igjen for det nå, at jeg måtte trene litt annerledes enn det jeg egentlig hadde tenkt, sier Åsmarka-jenta.

IKKE UOPPNÅELIG NIVÅ

Bilstad Neraasen tilhører denne sesongen rekruttlandslaget.

-Vi er fem jenter og seks gutter som utgjør rekruttlandslaget. Vi jentene holder veldig jevnt nivå. Og treneren vår, Sverre Røiseland, er helt fenomenal, han ordner alt vi ber ham om.

– Vi har vært med på noen treningsøkter sammen med eliteløperne, og det er klart, de er veldig gode, men samtidig viser det at nivået er fullt mulig å nå.

– Hvor mye satser du på skiskyting?

– Jeg satser for fullt. Jeg studerer fornybar energi på Gjøvik, men ellers går det i skiskyting. Jeg trives med denne livsstilen, det passer meg veldig bra.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen. Jeg er veldig spent, fordi jeg føler at dagsformen er veldig opp og ned, avslutter Sigrid Bilstad Neraasen fra sofaen i foreldrenes leilighet på Natrudstilen, kun få meter fra løypenettet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.