Vang Skiløperforening var NM-arrangør i 2013 også. I 2018 skal klubben kun arrangere langrennsdelen i NM del 1 for seniorene.

- Å få NM igjen betyr veldig mye for oss. Vi investerte to millioner kroner i løypenettet foran 2013-NM. Nå kan vi bruke det vi har. Alt ligger der. Det vi må jobbe med er en beredskap på snø, sier Gudbrand Skraastad.

Målet er en million i pluss

Vang Skiløperforening satt igjen med om lag 400.000 kroner etter NM i 2013. Nå håper Skraastad på et større overskudd.

- Målet må må være å sitte igjen med minst en million kroner. Jeg håper dette også kan bidra til bedre rekruttering i distriktet, at løperne får et mål å jobbe mot, og at vi får opp flere seniorløpere. 

Gudbrand Skraastad forteller at organisasjonskomiteen stort sett er intakt.

- Det er en stor fordel, og de aller fleste har en voldsom erfaring, sier Skraastad. 

I mars neste år skal Vang Skiløperforening arrangere junior-NM på ski.

- Erfaren arrangør

 – Vang er en meget erfaren arrangør som tar på seg både små og store arrangement. Gåsbu er et snøsikkert og velegnet anlegg for denne type mesterskap, sier skipresident Erik Røste til skiforbundet.no. 

Anlegget på Gåsbu ble også betydelig oppgradert, både i forhold til løyper, bygningsmasse og øvrig infrastruktur til NM i 2013. Vang er sentralt plassert på Østlandet med reiseavstand på cirka en time fra Gardermoen, og det er god overnattingskapasitet i Hamar-området, melder skiforbundet.

I styremøtet ble NM langrenn junior for 2017 tildelt Medkila skilag og IF Kilkameratene, mens NM langrenn del 2 2017 ble tildelt Gålå Idrettsanlegg.

I år var det Røros som hadde NM nordiske grener del 1. 

Imponerende liste

Vang Skiløperforening er en rutinert arrangør. Her er høydepunktene på lista:

* NM senior 1986.

* NM senior 1988.

* Junior-VM 1989.

* Junior-NM 1997.

* NM senior 2000.

* NM senior del 2 2002.

* Junior-NM 2007.

* NM senior 2013.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.