Denne helga fra fredag til søndag arrangeres Storhamar Cup for jenter og gutter fra 8- 16 år.

325 lag fra alle deler av Norge kommer for å spille håndball hele helgen.

Selv om turneringen arrangeres i Hamar, er det ikke mange lokale lag som deltar. Det er kun Veldre og Storhamar – som også er arrangøren – som er påmeldt av de lokale lagene.

Siden Storhamar Cup ble flyttet til Vikingskipet for 25 år siden, har cupen vokst veldig mye i alle aldersklasser. Den har gått fra å være en liten turnering med få lag, til å være en turnering med lag fra alle deler av Norge. Grunnen til at turneringen har blitt så populær, er at klubbene som reiser langveisfra, overnatter, mener Ane Måntrøen.

– Lagene som kommer langveisfra, kommer hovedsakelig for overnattingen og for å få en opplevelse, sier hun.

Overnattingen foregår på elleve forskjellige skoler i området rundt Hamar.

Les også: Se bildene fra kampen mot Vipers

Storhamar Håndball stiller med mange frivillige for å få turneringen til å gå rundt. Til sammen er det omtrent 4000 dugnadstimer rundt cupen. Disse omhandler alt fra å bygge håndballbaner i Vikingskipet til å stå i kiosken og selge mat og kaker til spillerne, supportere og lagledere.

I løpet av helgen, spilles nesten 900 kamper totalt, og den siste finalen spilles ca. 18.00 på søndag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.