Håvard Klemetsen, som har sin styrke i hoppbakken, var siste hopper utfor. Han leverte akkurat slik Norge hadde håpet. Med et hopp på hele 101 meter hoppet han lengst av alle. Kun japanske Akito Watabe fikk flere poeng for sitt hopp.

Norge er dermed nummer fem etter hoppdelen. Det norske laget går ut 28 sekunder bak ledende Tyskland.

Det betyr at de norske løperne bør ha gode muligheter til å kjempe om medaljer på den 4 x 5 kilometer lange stafetten. Østerrike endte så vidt foran og går ut likt med Norge.

– Tyskland hadde nok trengt to-tre minutters forsprang på oss, sa Magnus Moan til pressen, og høstet latter. Nordmannen er trygg på langrennsformen sin.

– Jeg er i kjempeform og gleder meg til å få vist hva jeg kan.

Japan endte som nummer to i hoppbakken, mens også Frankrike går ut foran Norge.

Alle de fire norske utøverne leverte til godkjent. Jørgen Graabak innledet med et hopp på 93,5 meter, mens både Magnus Moan og Mikko Kokslien strakte seg til 91 meter.

Graabak er revansjelysten etter at han ikke fikk det til å stemme i langrennssporet i den individuelle konkurransen fredag.

– Vi er bedre enn vi viste da, spesielt i langrennsløypa, var hans advarsel til konkurrentene.

Langrennsdelen starter 16.00. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.