Det så ut til å gå mot nok et Fourcade-gull på fellesstarten i VM, det fjerde på like mange individuelle renn, men takket være en svært god sisterunde av Johannes Thingnes Bø ble han innhentet. På flata etter den siste bakken økte 22-åringen taktomslaget i ren Northug-stil og fikk en luke på franskmannen.

– Hva skjedde nå?!, sa 22-åringen til NRK like etter målgang.

Han hentet først inn Bjørndalen på sisterunden, før han også hentet Fourcade. Bjørndalen hang lenge med, men måtte til slutt gi tapt for de to andre. 42-åringen tok likevel en sensasjonell bronse.

– Dette har vært et mesterskap over all forventning, sa evigunge Bjørndalen til NRK.

Bø sier han ga sisterunden et skikkelig forsøk.

– Jeg så Fourcade og tenkte «jeg kan jo prøve» og turte ikke se bak meg på oppløpet. Jeg bare strakk fram foten, sa han.

Suveren Dorin Habert

Ingen kunne gjøre noe med franske Marie Dorin Habert på avslutningsdistansen for kvinner i VM. Feilfri skyting sørget for nok et fransk gull i Kollen.

Den franske jenta ledet etter samtlige skytinger og gikk i ensom majestet på sisterunden etter 20 treff av 20 mulige. Etter siste skyting ledet hun med 26 sekunder på Kaisa Mäkäräinen, Gabriela Soukalova og Laura Dahlmeier.

Gullet er Dorin Haberts tredje i mesterskapet og hennes sjette medalje på seks forsøk. Det gjør henne til VM-dronning.

Mäkäräinen prøvde å gå ifra Dahlmeier på sisterunden, men tyskeren slo Mäkäräinen på oppløpet. Gabriela Soukalova tok fjerdeplassen, mens Marte Olsbu ble beste norske på sjuendeplass. Fanny Horn Birkeland kom på niendeplass.

Tiril Eckhoff hadde ingen god dag, men brukte anledningen til å bukke og takke publikum på oppløpet. Til slutt endte hun på en 24.-plass. Hun står igjen med to gull og et godt mesterskap. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.