HAMAR: Det er herlig å se Diego Maradona ta svalestup i på det grønne gresset i blank dress. Følelsesmennesket Maradona har ingen grenser. Sånn sett blir han et friskt pust i et mesterskap som har variert i underholdningen.
Og jeg kjenner at jeg er i ferd med å bli glad i Maradona igjen.

Heier på Maradona
For meg er han definitivt tidenes udiskutabelt beste fotballspiller, men etter mye tull med narkotika, klinikker for rus og fedme og tøysete tv-show, var han et falmet ikon.
Men i dette VM har han gjenoppstått.
Som VMs største stjerne.
Etter en nøytral holdning i innledningen av mesterskapet, kjenner jeg at nå er det Argentina og Maradona som gjelder.
Han er tilgitt i min fotballverden.
Og det er godt å ha ham tilbake.
Og det var herlig å se ham etter treningen her, da han satte seks av ti frispark rett i krysset bak sjanseløse keepere.
Maradona er Maradona igjen.

Bruker Messi riktig
Før VM var vi alle skeptiske til Maradona. Så dum som mange mente han var, kunne han ødelegge for alle de gode spillerne Argentina hadde.
Men jeg synes faktisk Maradona har vist stor fotballklokskap.
I går sparte han seks av de faste spillerne. En taktisk genistrek spør du meg. Først og fremst fordi stjernespillere som Sergio Aguero og Diego Milito fikk nøkkelroller på topp etter å ha vært benket, men også fordi mange av de beste fikk verdifull hvile.
Et B-preget Argentina lekte uansett med Hellas.
I tillegg synes jeg Maradona er flink til å utnytte Messi. Ved å bruke ham i mellomrommet bak spissen(e), får Messi brukt kvalitetene sine når han utford- rer rettvendt. Han kan lett dra av et par mann. Derfor er det ikke nødvendig å legge ham helt på topp.
Og da Maradona forklarte før kampen hvorfor han ikke hvilte Messi, så avslørte han sin kjærlighet til spillet.
Det teller også når han tas inn i varmen igjen.
- Vi ønsket å hvile Lionel, men han skal spille. Han er den beste spilleren i verden. Jeg synes det ville være synd ikke å gi ham til laget og til folket. Dessuten kan han avgjøre kampen alene, sa Maradona.
Og mannen har jo rett.
Det ville vært en skam å sette Messi på tribunen. Vi vil jo se ham. At Javier Mascherano fikk hvile er det ingen som bryr seg om. Men Messi er en magiker.
Akkurat som Maradona var.
Og er.

Hva skjer i motgang?
Messi var forresten best igjen mot Hellas, men han spilte nok bare for halv maskin. Og det ser ut som han må slite for å komme på scoringslisten.
Men da Messi fyrte av i stolpen, så dukket jammen gamle Martin Palermo opp og satte ballen i nettet.
Spilleren som Maradona fikk kjeft for å ta med.
Så fikk han rett der også.
Jeg tror faktisk Maradona er mye smartere enn noen av oss trodde. Han har tross alt vunnet VM-gull omtrent alene som spiller. Han vet nok litt om hva som skal til.
Selv om jeg fortsatt synes det er uforklarlig at han ikke tok med Zanetti - som hadde ryddet opp på den problematiske høyrebacken til Argentina. Og Cambiasso burde vært med.
Men:
Jeg tror Maradona nå kan ta Argentina hele veien.
Spørsmålet er bare hvordan både Maradona og laget reagerer hvis de kommer i trøbbel.
Vil følelsene ta overhånd?
Mister spillerne besinnelsen og drar på seg røde kort?
Og vil Maradona unngå å gjøre noe dumt?
Dette er kanskje det mest spennende i dette mesterskapet nå.
Mexico blir neste hinder. Det bør gå greit.
Og ikke minst tenk på alle de morsomme pressekonferansene vi får med Maradona.
Jo, jeg takker fotballguden for at han ga oss Maradona tilbake i dette VM.
Selv om jeg tror han aller helst ville spilt selv.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.