Hamar-gutten, som er andre års senior, hang med tetgruppen lenge, men måtte slippe på de siste rundene. Likevel endte han på en knallsterk 10. plass.

– Dette er jeg kjempefornøyd med. Det gikk over all forventning. Rennet var veldig tungt for det snødde kraftig, så jeg visste at det var en fordel å ligge bak. Da var det bare å henge på så lenge som mulig, og det klarte jeg. Jeg ble gått fra av tetgruppa, men klarte å gå forbi noen på slutten, så det var knallbra. Dette er det beste rennet i karrieren. Når man ser på resultatene i fjor så er dette det klart beste, forteller Græsli.

Han var 1.35 minutter bak vinner Niklas Dyrhaug i mål.

På lørdagens enkeltstart i 10 kilometer skøyting, ble Græsli nummer 19.

– Jeg er veldig fornøyd med det rennet også. Jeg traff godt teknisk og det var en god følelse gjennom løpet, forteller han.

Fant formen

Græsli føler han har funnet formen denne helgen.

– Formen var litt tung på norgescupen på Gålå for to uker siden, men denne helga løsnet det. Det er veldig godt å kjenne på at formen er der.

Helgen ble en opptur.

– Dette var absolutt en veldig opptur for meg. Det er godt å kjenne at jeg kan gå fort, og det må jeg bare bygge på videre fram mot jul og over nyttår så jeg er i god form da.

Græsli har tidligere uttalt at U23-VM i USA er et mål for sesongen. Han sier følgende om mulighetene der.

– Jeg var jo ganske høyt oppe, men det var mange andre som også gikk fort blant U23-løperne, så per dags dato er jeg nok ikke inne. Jeg må kjempe etter nyttår også. Hvis alt klaffer, så kan det være en mulighet, avslutter han ydmykt.

Helgestad imponerte

Fredrik Helgestad, som også går for Hamar Skiklubb, imponerte i denne helgens VM-mønstrings-renn for junior på Lillehammer.

På fredagens sprint ble han nummer 18, før han klinket til med en 17.-plass under enkeltstarten i skøyting lørdag. Søndagens skiathlon gikk litt tyngre for Hamar-gutten. Der endte han som nummer 38. Johannes Bordal fra MjøsSki ble nummer 37 søndag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00