• Duo: Håvard Hovde (t.v.) og Kristian Larsen fra MjøsSki.

Kristoffer Kvarstad fra Hamar Skiklubb har vært på pallen i norgescup tidligere denne sesongen i M17. Det var i sprint. I NM skal det gås distanserenn i skøyting og klassisk. Det er i klassisk Kvarstad har prestert best denne sesongen, med to femteplasser i norgescup på Nes og Voss. Hamar Skiklubb-løperen kan kjempe om medalje på en god dag. I skøyting har han en 18.-plass fra den første runden på Nes. Kvarstad er nummer fem totalt i norgescupen.

Simen Krogstie Bjørgan fra Nordbygda/Løten Ski er nummer ni sammenlagt i norgescupen (M17), og har også levert godt denne sesongen. Han har en femteplass fra skøytingen på Nes som beste resultat. På Voss ble det niendeplass, så det er ingen tvil om at Nordbygda/Løten Ski-gutten kan kjempe om medalje med full klaff i Harstad.

ny medalje til Hovde?

Mjøsski-løperen Håvard Hovde i M18 fikk NM-medalje på klassiskdistansen på Gåsbu forrige sesong, men denne sesongen har det vært skøytingen som har vært Hovde sin beste stilart. Han ble nummer fem i skøyting både på Nes og på Voss, noe som er meget sterkt i et tøft selskap. Hovde har hatt litt sjukdom før NM, men rapporteres å være frisk og i god form inn mot helgen. Han vil tjene på at det gås noe lengre distanser i NM enn tidligere i sesongen. Sammen med de to guttene i M17, kan Hovde kjempe om en ny NM-medalje i Harstad.

Simen Syversen fra Hamar og Petter Myhr fra Vallset i M17 er begge topp 12 sammenlagt i norgescupen. Begge kan kjempe helt i toppen på begge distanser om formen er der, og de går opp mot sitt beste. I M18 har Kristian Larsen fra MjøsSki en femteplass fra klassikken på Nes. På Voss ble han nummer 16 på klassisken, så en topplassering er innen rekkevidde for brumunddølen.

Fredrik Helgestad fra Hamar har en 16.-plass fra klassisk på Nes som beste plassering, men har slitt med å kjempe topp 30 i M19-20 denne sesongen.

Lien kan kjempe i toppen

Blant jentene er det Mari Robøle Lien fra Hamar i K17 som har levert best resultater denne sesongen. På skøyting har hun levert en sjuendeplass på Voss som beste resultat. På Nes ble hun nummer 24 i den samme disiplinen. Etter rapportene er Robøle Lien blant de med størst kapasitet i klassen, og at hun er kapabel til en medalje på en maks dag. Aurora Ulsaker Bjørn fra Vang i K18 har 21.- plass og 22.-plass fra klassiskøvelsene i de to norgescuprundene, så topp 20 kan være innen rekkevidde for Vang-jenta. Alle løperne er meldt friske og klare til start.

Stafett søndag

Junior-NM i Harstad begynner med skøyting fredag fra klokken 10.00. Lørdag er det klart for klasisskdistanser, også det fra klokken 10.00. Søndag er det de prestisjetunge stafettene som står for tur, og der er det mulighet for at våre lokale løperne også kan kjempe helt i toppen av resultatlistene på Hedmark sine lag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00