RIGA: Patrick Thoresen er en av Hamars aller største idrettsstjerner de siste årene. Han har hatt en høy stjerne i den svenske eliteserien, spilt 106 kamper i NHL og er en av stjernene i KHL, den russiske hockeyligaen.
I tillegg har han vært helt i toppen på poenglistene i A-VM i ishockey, for et underdog-land, og levert et godt OL i Vancouver for sisteplasstippede Norge.
Men en ting ønsker Hamar-gutten seg mer av. Sluttspillsuksess, og sjansen til å avgjøre sluttspillfinaler.

Måtte reise på U18-VM!

- Sluttspill er alltid morsomt, uansett om det er i Norge eller andre steder. Det er stor forskjell fra seriespill, innrømmer 27-åringen.
Finalestatistikken er den eneste som ikke teller i Patricks fordel på hockey-CV'n så langt (se egen liste).
Allerede for mer enn ti år siden kvalifiserte han seg til den første finalen med Storhamar Dragons. Da var han bare 17, og fikk ikke være med!
- Det var litt surt. Jeg måtte reise på U18-VM det året, og fikk bare spilt fram til semifinalene. I finaleserien mot Vålerenga kom Cato Ørbæk inn og tok plassen min i troppen, flirer Patrick.
At det var nettopp Ørbæk gjør skuffelsen litt lettere å svelge. De to har vært bestekompiser i hockeymiljøet i mange år.

Tapte som favoritter

Med unntak av gjesteoppholdet i østerrikske Salzburg, der han bare spilte semifinaler og finaler, har han altså aldri spilt finaleserien.
I fjor ble storfavoritten Salavat slått ut i semifinalen mot AK Bars etter å ha vært klart sterkest gjennom serien.
- Jeg er veldig revansjesugen i år, og jeg tror mange av gutta våre er det. Vi har gjort litt ekstra for å være bedre forberedt i år.
Salavat har ikke hatt den samme seriesesongen i år som i fjor, og blir trolig bare nummer tre i East Conference. Den tøffere vegen skal gjøre Salavat bedre.
- Det er flere bra lag i ligaen denne sesongen, men det gjør at vi er mentalt forberedt. I fjor trodde vi at vi ikke kunne tape. Det er farlig før et sluttspill. Nå vet vi at vi må jobbe. Hele tida, sier Thoresen, som trolig starter sluttspillet i - Sibir.

Kuleste perioden i livet

Hamar-gutten legger ikke skjul på at de to månedene han kjempet om Stanley Cup med Philadelphia Flyers i 2008 er den kuleste perioden han har hatt i livet.
- Det var dritstort. Det trøkket og den stemningen jeg hadde de to siste månedene der, er de beste i min idrettskarriere. Og det var ikke engang finalen, men semifinalen i Stanley Cup.
Pittsburgh Penguins ble for sterke da, og vant 4-1, men Thoresen og Philly gikk gjennom to runder som outsidere. Og vant.
Det er den følelsen han jakter litt på igjen nå. I Russland.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00