HOLMENKOLLEN: 31-åringen satset ambisiøst og målrettet i ti år, og VM i Kollen kunne fort ha blitt et mesterskap for Gaustad - som løper.

VM-debutant

Men foran denne sesongen tok han valget om å gå ut av eliteløypa, og prøve nye ting, blant annet treneryrket. Nå er han altså på plass i Holmenkollen, som speaker. Han har også en sentral rolle for Sponsorlink, som har med seg mange kunder til Oslo.
- Jeg har vært nære flere mesterskap som løper. Det gikk bra i prøve-VM i Sapporo i 2006, og da var jeg sterk i troen på å få gå VM i de samme løypene året etter. Men dessverre klarte jeg ikke det på grunn av en overbelastning, sier Gaustad, og fortsetter:
- Dette er litt typisk for min karriere. Jeg hadde veldig tydelige mål inn mot mesterskap. Dessverre kom jeg aldri med, men jeg brukte målsettingene til å komme meg opp på et veldig bra nivå.

- Moro som speaker

Søndag fikk han VM-debuten som speaker, sammen med Kjell Erik Kristiansen.
- Det var utrolig moro. Det var Kjell Erik som spurte meg. Han er den entusiastiske i speakerbua, mens jeg er mer faglig.
Gaustad var speaker i går også, og klarte seg veldig bra, med fine analyser og faglig styrke.
- Jeg skal være speaker igjen fredag, lørdag og søndag. Jeg gleder meg. Det er utrolig mye folk i Kollen, og en herlig stemning. Det er moro å være en del av det.
I tillegg jobber han som nevnt også for Sponsorlink, som har med seg mange kunder inn til ski-VM.

Hovedjobben

John Anders startet gårsdagens jobb for Sponsorlink klokken 07.30.
- Vi har et opplegg på Frognerseteren, og det har jeg ansvaret for. Der har vi med oss noen kjente skihelter som gjester. Det varierer mellom 200 og 1.300 personer i teltet, så det er store greier. Dette er hovedjobben min under VM, sier John Anders Gaustad.
I går hadde han med seg Jens Arne Svartedal og Fred Børre Lundberg som eksperter, og sammen analyserte de gårsdagens konkurranser og muligheter foran hundrevis av sponsorer og langrennsinteresserte.
- Det blir lange dager, men det er utrolig moro.

OL glapp også

Team Gaustad hadde to OL-prosjekter (2006 og 2010). 31-åringen følte sjøl at det var to gode forsøk, men han nådde aldri helt opp. Det så veldig bra ut forrige sesong da Hamar Skiklubb-løperen ble nummer fem i verdenscupåpningen på Beitostølen.
Så ble det Davos-tur, hvor det ble en liten smørebom. Dessverre dalte formen etter jul, og drømmen om en OL-billett ble kun det.
En drøm.
- Jeg hadde store forhåpninger i fjor, men dessverre klarte jeg ikke å gå like fort etter jul.
Sier VM-debutanten, som ikke utelukker et lite comeback (se egen sak).
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.