OSLO: Tusenvis hadde møtt opp for å feire henne i Oslo sentrum. Noen timer før medaljeutdelingen slo hun Justyna Kowalczyk på 10-kilometeren.
- Jeg husker ærlig talt ikke så mye av løpet. Men jeg var innstilt på at det ville gjøre vondt. Jeg jobbet med smerte kvelden før løpet. Dette løpet gjorde vondt, men det er viktig å skyve tankene over på noe annet, sier Marit Bjørgen
- Jeg kjenner at jeg har adrenalin i kroppen fortsatt. Det er kjempemange inntrykk i løpet av en sånn kveld. Det er veldig spesielt, sa Bjørgen etter medaljeseremonien på Universitetsplassen mandag kveld.
Etterpå ble hun eskortert av politiet rett til NRKs VM-studio.

Yndlingspar

Gulløpet skjedde på et skipar produsert for seks år siden. Seiersmarginen var 4,1 sekund.
- Det er et av hennes virkelig yndlingspar. Det gir en veldig trygghet å ha slike ski. Det er ikke så mange tilfeller der ski er med i så mange sesonger, sier smører Perry Olsson til NTB.
Gullparet blir bare brukt en sjelden gang hvert år. Det behandles omtrent like forsiktig som Arve Tellefsens beste instrument.

Passer til tørrvoks

- De benyttes aldri på trening. Det behøver vi ikke fordi de fungerer så godt. Vi ønsker også å slite så lite som mulig på dem.
- Dette er en skipar som passer for bruk av tørrvoks. Vi er veldig trygge på det, og vi behøver lite tid på å klargjøre skiene. De ble ikke benyttet under OL i Vancouver. Der var det klisterføre hele tiden.

Reprise

Bjørgen spratt opp på seierspallen for tredje gang på få dager. Hun er allerede VM-dronning, halvveis i mesterskapet med gull på skiathlom, sprint og 10 kilometer.
Det er uklart om hun går lagsprinten onsdag. Ifølge landslagstrener Egil Kristiansen tas ikke den beslutningen før tirsdag morgen. Men stafetten og tremila står garantert på hennes liste.

Stafett og tremil viktigst

- Stafett og tremil er desidert viktigst og henger høyest, men jeg har ikke tatt noen beslutning ennå. Sprintstafetten er en kamp med syren, og den må man kvitte seg med på 24 timer, sa Bjørgen til NTB.
Jelena Välbe har VM-rekorden med fem gull i et og samme mesterskap (1997 Trondheim).
Bjørgen kan klare det samme.

Seiersmaskin

Marit Bjørgen (30) er blitt en seiersmaskin av de helt sjeldne. Hun skremmer konkurrentene hver eneste gang.
Etter suksessen forrige vinter jobber Bjørgen videre i samme spor. Det gir en eventyrlig uttelling. Dette er hennes fasit:
Tre gull av tre mulige i det pågående VM.
Seirer i 17 av de 18 siste rennene.
Seks titler i OL/VM på de åtte siste startene.
Ti gull i OL- og VM-sammenheng totalt.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.