Hans Bekkelund (60), Jørgen Bekkelund (60), Helge Smeby (52) og Tom Kristian Sørlundsengen (53) fra Brumunddal har spilt curling siden de var små.

Med en snittalder på drøye 56 år, har de mer enn nok med rutine

En haug med medaljer

En haug av medaljer i NM, junior-VM og senior-VM har trioen.

Hans Bekkelund har bronse i junior-VM som beste plassering. I tillegg har han gull både i junior og senior-NM.

Tvillingbror Jørgen har et NM-gull. Helge Smeby har en femteplass fra VM i 1982. I tillegg har han to gull i junior-NM og sølv i seniorklassen. Tom Kristian Sørlundsengen har NM-gull i juniorklassen.

I tillegg har Hans Bekkelund mange fjerdeplasser fra internasjonale stevner.

– Ikke spør meg hvor mange fjerdeplasser jeg har, for det har jeg ikke peiling på. For å si det på en annen måte, så teller jeg bare medaljer. Alt annet er tap for meg, sier Hans Bekkelund med smil om munnen.

Trener lite

Gjengen fra Brumunddal spiller curling bare for moro nå.

– Vi begynner å bli voksne, så det blir lite med trening. Det er ikke mange fingrene en trenger for å telle antall treninger, ler Bekkelund. Også de andre tar dette lite alvorlig, selv om de gjør det de kan når de først spiller.

– Dette blir det samme som å lære å sykle. Når du først har lært det, så kan du det. Dette er bare morsomt, sier Hans Bekkelund før første kamp.

I første kamp tapte Team Bekkelund 4–5 mot Team Minsk fra Hviterussland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.