Kronprins Haakon og VM-dropnningen Therese Johaug står på startstreken sammen med et kobbel av kjendiser lørdag. Alle har ett og samme mål, komme seg over fjellet fra Rena til Lillehammer.

Kronprins Haakon Magnus går Birkebeinerrennet for første gang. Det er første gang en fra Kongehuset deltar i rennet.

Dronning Sonja gikk riktignok Ingalåmi i 2000.

Johaug og Sundby klare

Nå er det klart at Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby påmeldt til Birkebeinerrennet. De ser fram til å måle krefter med de beste langløperne.

Johaug gleder seg ekstra til å gå i kjente historiske omgivelser fra dalen hun er oppvokst i.

– Dette blir gørr artig! Jeg er litt spent fordi det er første gang jeg skal gå Birkebeinerrennet, men gutta i Team United Bakeries har virkelig gitt meg gode råd, sier VM-dronningen Johaug i en pressemelding.

Sundby kan se tilbake på en flott sesong med seier både i Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt.

– Jeg gikk Birkebeinerrennet i 2004, 2005 og 2006. Det er et flott arrangement som jeg ser fram til å oppleve på nytt. Det blir spennende å være med gjengen i Team United Bakeries på ferden over fjellet, sier Sundby i pressemeldingen.

Han ble nummer 11 i 2005.

Eliteklassen i årets Birkebeinerrenn begynner virkelig å ta form, med mange svært meritterte løpere.

– Vi er Norges desidert største turrenn, og da er det et kjempepluss at såpass profilerte utøvere blir med, sier daglig leder i Birken Jo Gunnar Ellevold. (

Politikerne stiller

Politikerne vet også å markedsføre seg. Jonas Gahr Støre, Anette Trettebergstuen og Abid Raja stiller i Birkebeinerrennet denne gangen.

Ellers kan vi nevne navn som: Arve Telefosen (fiolinist), Niklas Dyrhaug (verdensmester i langrenn), Oskar Svendsen (juniorverdensmester i sykling), Jystyna Kowalczyk (polsk langrennsløper), Jon Almaas (programleder), Nils Jacob Skullstad Hoff (kjæresten til Therese Johaug og tidligere roer), Erling Jevne (tidligere Birken-vinner), Anders Södergren (svensk VM-deltaker) og ellers langrennsløperne Øystein Pettersen, Eirik Brandsdal, Tord Asle Gjerdalen, Vibeke Skofterud, Thomas Alsgaard, Lukas Bauer, Maxim Vylegzhanin, Espen Harald Bjerke, Andrew Mushgrave, Therese Johaug, Yulia Thikonova, Sami Jauhojärvi, Ivo Niskanen, Riita Liissa Rononen og Martine Eek Hagen.

Langrennssjefene Åge Skinstad og Vidar Løfshus går begge Fredags-Birken.

Det samme gjør John Anders Gaustad og Martine Thorleifsson.

NRK-reporterne Jann Post, Torgeir Bjørn og Morten Aa Djupvik går også Fredags-Birken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.