Roger Ottosen fra Tingelstad lå helt nede på skive 13 i finalen i HV-cupen, men med sterke 12/8 treff i finalen tok han en klar seier. Dag Lien fra Løiten ble nummer to med 12/6 treff etter omskyting.
ELVERUM: Roger Ottosen var ikke fornøyd etter innledende skyting på Terningmoen i går, men det ble bedre etter hvert som finaleskytingen tok til. Først kvalifiserte han seg til kanonfinalen gjennom mellomfinalen, men det var bare så vidt. Han fikk 11/4 treff i mellomfinalen, og det var 13. plass i kanonfinalen, som består av 15 skyttere.
Skjøt godt
Men Roger`n, som han kalles blant skyttere, kan skjerpe seg når det gjelder, og det gjorde han også denne gangen.
- Ja, nå følte jeg det stemte selv også. Det har nemlig ikke stemt så veldig bra tidligere i dag. På runden (30-skudden) før finalen i dag mistet jeg tre treff på nest siste holdet. Jeg bedømte avstanden helt likt med de andre i laget, og skrudde i sida (tre knepp) akkurat som de andre. Men jeg fikk bare tre treff, mens de andre skjøt fullt hus, sa Ottosen.
- Men du har skutt mye bra felt denne sesongen, og ble blant annet Østlandsmester.
- Ja, jeg er fornøyd med sesongen totalt sett, og spesielt ØM-tittelen. Det er jo feltskytternes hovedmål for sesongen, og jeg setter nok den seieren høyest, sa Roger Ottosen.
Mellembakken traff
Men en av de som skjøt fullt i innledende skyting, var Marius Mellembakken fra Løiten. I tillegg skjøt han 12/9 treff i mellomfinalen. Dette førte til at han hadde skive en i kanonfinalen, og det var tydelig at han er i form.
Men det har skjedd overraskelser i finalen i HV-cupen før, og det gikk ikke Mellembakkens vei denne gangen. Han skjøt ikke dårlig, men stoppet på 11/8 treff, og endte på fjerdeplass.
Omskyting
I kampen om andreplassen ble det omskyting mellom Dag Lien fra Løiten og Jostein Bråthen fra Søndre Land. Bråthen kvalifiserte seg til kanonfinalen gjennom klasseseier (fjerdeklasse) i mellomfinalen, og i kanonfinalen skjøt han like godt 12/6 treff. Det gjorde også Dag Lien, og dermed var det duket for omskyting. Denne avgjorde Lien til sin fordel, og sølvmedaljen var klar.
Lagskyting
Lagskytingen i HV-cupfinalen er både morsom og spesiell. Her skytes det mot fallfigurerer og det er det laget som bruker kortest tid som vinner. Etter innledende runde og semifinale, var det Løitens førstelag som ledet foran Raumnes. I finalen ble imidlertid Raumnes for raske, og tok seieren foran Løiten.
Tilpasninger
Ledelsen av HV-cupen er hele tiden åpne for innspill fra skytterne som kan føre til at arrangementene kan bli enda bedre. Det meste er bra slik det er nå, men finalearrangementet hadde kanskje blitt enda bedre (mer kompakt) hvis både finfelt og grovfelt ble avviklet innenfor et område hvor publikum kunne følge begge finalene.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.