LILLEHAMMER: Før lørdagens birkebeinerritt var det 26 personer på den eksklusive lista over de som har syklet hvert år, og som har klart merket i alle forsøkene.
Frode Bergersen innrømmer at det er stas å være inne på den lista.
- 19 av 19 er jeg fornøyd med. Det er jo en eksklusiv liste, og det er moro å være med der, sier Bergersen, og forteller hvordan Birken-eventyret på sykkel startet.

Holdt i 16 år

- Starten var veldig tilfeldig. Jeg kjøpte en sykkel av Kjell Søbak tre uker før det første rittet ble arrangert. En uke etterpå fikk jeg hjelp av Roger Aloy til å sette den sammen, for den kom i deler. Det var en veldig bra sykkel, og da tenkte jeg: Jeg kan jo starte. Den sykkelen brukte i jeg i 16 år, så det var en bra investering, sier Frode Bergersen, som var med på både rittet og rennet i seks år.
De siste årene er det kun blitt sykkel.
- Det er lettere å trene på sommeren. Ungene krever sitt.

Teller ikke mil

Frode Bergersen har et rolig og greit forhold til treninga, i følge seg sjøl.
- Jeg teller ikke mil, men trener brukbart. Uansett får jeg nok godt betalt for den treninga jeg gjør, sier Frode Bergersen, som også bruker mye tid på å følge opp ungenes idrettslige aktiviteter.
I går ble han møtt av døtrene Emma og Mathilde etter målgang. Begge i Hamar Skiklubb-jakker.

- Fungerer bra

Bergersen er godt fornøyd med arrangementet.
- Det ble bedre da de innførte seedet start. Det flyter mye bedre nå. Litt skubbing er det i starten, men det må en regne med, sier Birken-veteranen, som var godt fornøyd med turen over fra Rena til Lillehammer i går.
- Det gikk veldig bra. Jeg hadde passe med klær, og det var viktig. Det var mye varmere i år enn i fjor. Jeg var ikke involvert i noen uhell undervegs, sier Bergsersen, og fortsetter:
- Det ble litt trøbbel med girene, og på slutten var det noen krampetendenser, men det er slikt en må regne med. Det er et langt ritt, sier Frode Bergersen.
Han ble nummer ?? i klasse 50-54 år, og brukte 3.33,46 på de 94 milene fra Rena til Lillehammer.

Familiedag

Begge døtrene tråkket også til på sykkelen på Lillehammer lørdag. Mathilde (13) ble nummer 17 i sin klasse i Ungdomsbirken, hvor de syklet en rundbane ved Håkons Hall.
Emma (8) prøvde seg i Barnas Birkebeinerritt. De hadde base på friidrettsbanen på Stampesletta.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00