Rundt 14.40 ankom Ådne Solhaug Linnerud Lillehammer og passerte målstreken på tiden 4.20,12. 

I fjor syklet han ni minutter fortere, og dermed tror han naboene kan få revansje. 

Ikke konkurranse

- Jeg slo de i fjor, men da gikk det fortere. Jeg er i dårligere form, mens de er i bedre form. Da blir jeg nok passert i dag, sier Solhaug Linnerud. 

Når det er sagt, påstår han likevel at  det ikke er en intern konkurranse gående. 

- Hehe, nei, vi har vel egentlig ingen interne konkurranser. Men vi følger vel med på hvordan det går med hverandre uansett, sier han. 

Dette er Ådnes fjerde deltakelse på rad. Han syklet 50 minutter fortere i dag enn de to første årene, og hadde altså en liten nedgang til i år. 

- Jeg har nok bare meg selv å skylde. Jeg har vært litt slapp på treningen i år, sier han. 


Taktisk bommert

Urutinert som han er, forklarer Ådne at han gikk på en taktisk bommert under veis i rittet. Han kunne fordelt kruttet bedre i løpet av de 92 kilometerne. 

- Da jeg kom på Sjusjøen hadde jeg fremdeles mye krefter igjen, og burde nok brukt de litt annerledes. Jeg feildisponerte litt, men kan vel ikke påstå at jeg ikke er sliten nå, sier han, og viser med fingrene hvor langt unna han var å få krampe. 

Om noen timer får han vite om han er raskeste nabo, eller ei. 

Pils og burger

Ådne var sliten, møkkete, sulten og tørst da HA pratet med han ved målgang. Planen framover var klinkende klar. 

- Nå skal jeg ta en god dusj, før jeg kjøper meg pils og burger. Det synes jeg faktisk at jeg fortjener nå, flirer Solhaug Linnerud, før han triller syklen videre ut av målområdet. 

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00