Johaug er suspendert fram til 14. desember etter den positive dopingprøven, og hun er derfor fraværende under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen.

Bjørgen har vært i kontakt med Johaug jevnlig siden dopingdommen. De to har pratet jevnlig siden. Sist fredag hadde de også en skitur sammen i Oslo.

– Det går nok veldig opp og ned. Hun er tøff som klarer å stå i det. Når vi starter i helga blir det nok tøft for henne å se på, sa Bjørgen.

Hun sa at hun savnet sin hardeste konkurrent, og la til at det ikke blir det samme å konkurrere uten henne på startstreken.

Marit Bjørgen ville ikke spekulere i når hun ville se venninnen på startstreken igjen.

– Det er klart at man er forberedt på det verste.

– Og hva er det verste i denne sammenhengen? spurte NRKs representant.

– Det er at hun blir borte fra det året her.

Usikker på start

Det er heller ikke sikkert at Bjørgen selv kommer til start på Beitostølen. Hun har ikke vært i slag de siste dagene og trente verken onsdag eller torsdag.

– Jeg har vært hos legen i dag. Jeg skal prøve en skitur etterpå og er åpen for å gå i morgen, sa Bjørgen da hun møtte pressen fredag.

Det betyr at hun ikke står på startstreken fredag. Forkjølelsen har hun fått fra sønnen Marius.

– Det startet med Marius forrige uke. Han smittet hele familien. Det er en helt vanlig forkjølelse, sa hun.

36-åringen erkjenner at det er en annen tilværelse nå som hun har et nytt familiemedlem å passe på. Hun er ikke i tvil om hvem som skal prioriteres.

– Det er Marius som er førsteprioritet. Det vil det alltid være. Jeg skal være der for ham når han er syk, og blir jeg syk er det en del av å være mamma, sa hun, og la til at Marius også vil prioriteres over VM i Lahti.

Bjørgen sier at det er helt andre rutiner foran et skirenn med en liten en å ta hensyn til, men følte selv at hun har et avslappet forhold til det hele.

– Det viktige for meg er at jeg har vært innstilt på at det kommer til å bli annerledes.

Langt avbrekk

Det er over 600 dager siden Bjørgen gikk sitt siste skirenn. Hun selv ville helst ha gått et renn før hun drar til Finland i neste uke. Bjørgen har en sterk Beito-historikk, og der har hun ofte skaffet seg god selvtillit foran resten av sesongen.

– Det har vært litt kronglete å få til å gå mitt første skirenn. Jeg håper å få til det lørdag, sa Bjørgen. Det er nok ikke helt sikkert at det blir slik. Martin Johnsrud Sundby har fått sår hals og går ikke på Beitostølen i det hele tatt, og Bjørgen virket ikke helt i praktslag da hun møtte pressen fredag formiddag hun heller. Øynene var blanke, du kunne høre på stammen at hun kanskje ikke var helt 100 prosent.

Planen til Bjørgen er at hun går alt av skirenn fram til jul. Deretter står hun over Tour de Ski og Toblach. Hun stiller i verdenscuprennene i Sverige, og hun går NM. Det er usikkert om hun stiller i Otepää i forkant av VM i Lahti.

Sønnen Marius og samboeren Fred Børre blir med til Lillehammer og Davos før jul. De blir også med en av helgene etter jul samt til VM i Lahti. (©NTB)


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.