Første omgang

Storhamar åpner perfekt og leder 6-2 etter knapt fem minutter. Da tar hjemmelaget time-out.

Etter knapt 18 minutter leder Storhamar 12-8, etter en periode med svak defensiv jobb, men offensivt kjører vertene over hjemmelaget tempomessig.

Etter 20 minutter har Storhamar gått opp til 14-10.

Gjestene leder 18-13 til pause, og Storhamar har styrt hele omgang. Spesielt offensivt har Hamar-jentene vist god kvalitet. Halden har riktignok klart å holde seg noenlunde inn i kampen, men det skyldes i først omgang hjemmelagets målvakt, Marta Wawrzynkowska, som har vært meget god.

Før kampen fortalte Arne Senstad at Hamar-laget har sett bra ut offensivt den siste tida. Det fikk Halden merke de første 30 minuttene. Tempomessig er det voldsom forskjell på lagene.

Betina Riegelhuth er toppscorer for bortelaget halvveis med sine fem scoringer. To mer enn Kamilla Sundmoen og Tonje Enkerud.

Både Martine Hovden og Moa Fredriksson har vært på banen i første omgang. Martine har foreløpig ikke kommer på scoringslista, mens Fredriksson brukte veldig få minutter på å skaffe seg sesongens første utvisning.

Andre omgang

Storhamar rykket litt i fra etter pause, og 12 minutter ut i andre omgang, ledet de med 27-20.

Halden hang ikke med, og etter 17 minutter av den andre omgangen, hadde Storhamar økt til 30-22. Etter det tok det ikke lang tid før ledelsen var oppe i ti mål. Etter 50 minutter, ledet Storhamar 34-23.

Fem minutter før slutt, ledet Storhamar 37-27. Det ble 37-30 til slutt.

Før kampen

Dette er Storhamars tropp mot Halden:

Stine Lidén, Maria Jekvtik Aarstad (målvakter), Kamilla Sundmoen, Gabriella Juhasz, Malene Aambakk, Emma Skinnehaugen, Elise Skinnehaugen, Ellen Marie Folkvord, Lise Binger, Betina Riegelhuth, Tonje Enkerud, Hilde Egset, Astrid Mjøen Holstad, Moa Fredriksson, Malene Aambakk

Moa Fredriksson måtte legge opp på grunn av skader da hun spilte i Storhamar i 2015. Hun hadde da spilt i klubben siden 2012. Nå er svensken tilbake på Hamar vest.

– Vi ønsker å teste Moa. Hun har vært med oss en periode, og hun var spent på om kroppen holdt. Så få som vi er nå, så trenger vi defensive fibre. Hun kommer inn som en ren forsvarsspiller, og hun har litt andre ferdigheter enn de andre spillerne vi har. Moa er tøff og pågående, og hun er god på å kommunisere. Hun har slitt litt med kroppen, så vi må være trygge på at hun er klar. Fredriksson kan være aktuell allerede søndag mot Halden, men da må jeg føle at hun er klar for det, og at jeg er trygg på at hun kan gjøre en forskjell. Derfor tar vi en vurdering nærmere kampen.

Flere på veg tilbake

Senstad forteller at det ser litt lysere ut på skadefronten for Storhamar.

– Martine Hovden og Emma Skinnehaugen har vært i trening, så de er litt på gang igjen. Det nærmer seg at vi kan få en litt bredere stall, og det er selvfølgelig positivt for oss, forteller Storhamar-treneren.

Søndagens motstander Halden, som ligger på nest sisteplass i eliteseien, mener Senstad skal være en topoenger for Hamar-laget.

– Halden er for så vidt et lag vi skal slå, men bortekamp i Halden er alltid trøblete. Spesielt hvis vi ikke gjør jobben. Vi har fokusert på at vi skal gjøre den samme jobben før hver kamp. Men vi har få folk, og lite å gå på. Vi må holde trøkket oppe, så vi ikke går på en smell. Nå som vi har få folk, er det jo alltid litt usikkert, men jeg synes vi har vært flinke til å ta hver kamp seriøst.

Nå ønsker han å stabilisere laget foran sluttspillet.

– Nå skal vi jobbe med å stabilisere nivået vårt som lag. Det er jo ikke så lenge til sluttspillet, så det er mye å jobbe med fortsatt.

Tøff periode

– For at vi skal kunne holde på femteplassen må vi slå de lagene som er under oss, så vi har en tøff periode foran oss. Vi har jo også et mål om å kunne tukte noen av lagene foran på tabellen. Nå er jo Glassverket og Larvik ferdig, men vi har noen igjen, som Byåsen og Vipers, der vi vil prøve å konkurrere.

Etter kampen mot Halden, møter Storhamar Sola, før topplaget Vipers venter. Storhamar kommer fra to tap mot Glassverket og Larvik.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00