Det var ikke veldig vanskelig å få med seg Hamar ILs unge utøvere på et bilde. Isak Brenden sier det enkelt.

– Det er jo stas å være med på et bilde som kommer i avisa. Dette gjør vi gledelig, sier humørsprederen.

Vi tok nesten et likt bilde av samme gjengen for ett år siden. Vi måtte spørre om de har forbedret seg på isen siden den gang.

– Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror det. Om vi ikke har gjort det, så gjør ikke det noe heller, sier Elise Stabell-Jakobsen og Evita Eriksen.

Er privilegerte

Trener Jan Magne Brenden ser framgang i alle sine utøvere.

– Vi som trener og går løp i Vikingskipet er privilegerte. For oss er lek og moro nesten like viktig som personlige rekorder, sjøl om alle vil gjøre det best mulig. Vi har fått inn mange unger, så jeg føler det ser lyst ut for oss i Hamar IL. Vi skal gjøre vårt beste, så får vi se hva det blir til, sier trener Brenden.

De aller yngste løp 100 meter og det var en fryd å se de aller minste. Her var det ikke om å gjøre å være best. Å komme til mål var nok det aller viktigste for mange.

En av de aller yngste var nok Arwen Kotte fra BØSK. Hun fikk ikke helt til starten og det med god grunn. Hun syntes nok at startskuddet var i høyeste laget, så hun bøyde seg ned og hadde fingrene foran ørene. Da starteren var ferdig med sitt, startet Arwen. Det sekundet hun tapte i starten brydde hun seg svært lite om.

Flere gode

Hamar har flere unge talenter. Vi har skrevet mange saker om talentet Sander Eng Strand. Nå er også lillebror Didrik godt i gang. På både 400 meter og 500 meteren perset Didrik med den største selvfølgelighet. Hans 400 meter på tiden 39,27 sekunder er bare imponerende. Det er nok ikke mange på ti år som løper under 40 sekunder.

500 meteren gikk unna på sterke 48,24 sekunder.

Hamarlekene har vært Hamar ILs faste innslag i en årrekke. Vi spurte mange om når det hele startet. Det startet selvfølgelig på Hamar Stadion, der det alltid var perfekte forhold.

Ingen kunne gi oss det eksakte årstallet, men det startet trolig rundt 1975. Med over 40 år er Hamarlekene en av merkevarene til skøytegruppa.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.