Hamargutten som har vunnet den russiske Gagarin Cup to ganger, reiser sammen med det norske laget fra Gardermoen i dag, og er forberedt på steinhard jobbing for å skrive et nytt kapittel i sin egen suksesshistorie.

– Jeg har ikke fått trent all verden etter vi vant KHL, men jeg har fått samlet både krefter og overskudd. I tillegg har jeg sluppet de kjedelige treningskampene før et mesterskap, ler Thoresen som vet at han skal innta rollen som leder både på og utenfor VM-isen i Tsjekkia.

Håper på gjennombrudd

– Jeg kommer nok til å ta litt plass i garderoben, men det kan gjøre at andre kan senke skuldrene og kanskje bidra enda sterkere, sier spilleren som skal spille for svenske Djurgården kommende sesong.

Thoresen håper at typer som Anders Martinsen, Ken André Olimb og Martin Røymark skal markere seg skikkelig i det kommende mesterskapet.

– Sjansen vår til å lykkes blir større om flere av spillerne virkelig melder seg på, mener Thoresen som ser for seg en sentral plass i det norske laget, men som langt på vei avlyser en reprise av drømmemesterskapet han hadde i Sverige i 2012.

– Det kommer ikke til å skje igjen, spår den tidligere Storhamar-spilleren.

Mental test

En lang KHL-sesong og en krevende russisk gullfeiring gjør at spiller nummer 41 må forberede seg grundig mentalt foran en ny kraftanstrengelse.

– Det nytter ikke å tenke på hva som har skjedd. Alle krefter må brukes til å jobbe hardt og lojalt for Norge. Uten enorm vilje i bånn lykkes vi ikke, sier hockeyspilleren som er kjent for sitt store og ekte hockeyhjerte.

Nøkkelkamper

På sitt beste mener Thoresen at Norge nok en gang kan lage trøbbel for antatt bedre nasjoner, men minner samtidig om at de også kan tape mot alle i dette mesterskapet.

– Som alltid er det noen kamper vi helst bør vinne for både å beholde plassen og kanskje ta oss til kvartfinalen, sier Thoresen og ramser opp Danmark, Hviterussland, Slovenia og Slovakia som nasjoner de har god sjanse mot.

Norge åpner mesterskapet mot Russland 1. mai, og skal spille alle sine innledende kamper i CEZ Arena Ostrava.

De fire beste i begge VM-gruppene går til kvartfinale, mens de to svakeste lagene totalt rykker ned.

- En vinner

– Thoresen er en vinner, og skal få lov til å være 100 prosent seg sjøl. Han er av lederne i troppen, men det handler aller mest om at han legger ned en stor jobb for laget, sier Johansen.

Landslagssjefen legger ikke skjul på at KHL-stjerna blir viktig for Norge i mesterskapet i Tsjekkia.

– Han kommer blant annet til å bli sentral i overtallsspillet vårt, forteller Johansen som har med seg 15 utenlandsproffer i VM-troppen.

– Spiller for spiller er vi ikke bedre enn veldig mange nasjoner, men som lag er vi på høyde med ganske mange, sier Johansen og legger til at Norge har kommet i en veldig tøff pulje.

– I utgangspunktet blir dette en kamp for å beholde plassen i A-pulja, sier hockeysjefen til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00