– Vi er en stor klubb med et stort nedslagsfelt av nasjonaliteter rundt oss. Klubben ønsker å gi unger med forskjellig bakgrunn muligheten til å spille fotball. Integreringsprosjektet er spennende, framtidsrettet og samfunnsnyttig, sier daglig leder i Storhamar, Arild Johansen.

Klubben regner med at spillere fra om lag 30 nasjoner er involvert i klubben, med alt fra Sverige og Italia, til Etiopia og Sudan. Mangfold er et nøkkelord.

Med støtte fra kommunen og Gjensidigestiftelsen har klubben lagt en plan for hvordan flere kan bidra og dra nytte av Storhamar.

TILTAKENE

Tore Haraldstad er ansatt som fritidskoordinator og har ansvaret for integrering av barn og unge i familier med ulike språk og kulturbakgrunn.

– Det koster penger å drive med idrett, spesielt dersom man både har to og tre unger. Vi gir familien muligheten til å gi noe tilbake i form av dugnad, mot at de får klubbutstyr, fotballskoler og treningsavgift dekket av klubben, sier Haraldstad, som anslår at han har engasjert om lag 30 personer i form av dugnadstjenester.

Det hender ofte at foreldre ringer og forteller at de ikke har råd til å ha barna sine i fotballen. Da leter klubben etter en løsning.

– Da inviterer vi gjerne foreldre til kontoret for en prat og hører hva de kan eller har lyst til å drive med. På den måten kan de gjøre noe for klubben som gjør opp for kostnadene, sier han.

Og slik fungerer ikke klubben bare som julenisser heller.

Sosialt miljø

– Vi drifter åtte turneringer og har et anlegg å ta vare på. Det er mange arbeidsoppgaver innad i klubben som folk kan bidra til, og vi er ute etter at folk skal få bruke kvalitetene sine, sier Haraldstad, og påpeker at ikke bare dette handler om mer enn økonomi.

– Vi vil at folk kan komme hit for å være sosiale, føle seg som en del av miljøet og skaffe venner. Samtidig får de arbeidserfaring og en referanse som hjelper for å komme seg videre inn i arbeidsmiljøet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00