• IKKE PÅ BLOKKA: Sjur Rakstad-Larsen sier Petter Thoresen ikke står på blokka som aktuell ny trener for Storhamar.
    FOTO: Fredrik Olastuen

Sjur Rakstad-Larsen forteller at agentene har spilt inn flere navn etter at det ble kjent at Sjur Robert Nilsen ikke fornyer kontrakten.

– Vi har fått flere henvendelser, men det er for tidlig å si at vi har ei liste med aktuelle kandidater. Vi vet hvilke egenskaper vi er ute etter. Et godt samarbeid med yngres avdeling og Wang er viktig. Det er også viktig at han håndterer trykket som følger med en trenerjobb i Storhamar, og at han kan utvikle unge spillere, sier Rakstad-Larsen, og fortsetter:

Les også: Smirnov avviser ikke Storhamar-retur

– Vi er forberedt på at det vil ta litt tid å finne en ny hovedtrener. Det er mange som er opptatt av hvem det blir, inkludert eventuelle nye spillere selvfølgelig.

Mange av supporterne vil gjerne ha tilbake Aleksander Smirnov, og russeren, som nå er trener i KHL, har sagt at lysten til å trene Storhamar igjen fortsatt er der.

– Ingen er uaktuelle, sier sportssjefen.

Vanskelig marked i Norge

Å finne en ny norsk hovedtrener er vanskelig. Mest fordi det er få topptrenere å ta av.

Les også:  Tre spillere fra Storhamar på landslaget

– Norge er et vanskelig marked når det gjelder trenere.

– Står Petter Thoresen på blokka deres?

– Nei, det gjør han ikke. Han har jobb som landslagssjef, sier sportssjefen.

– Når mener dere at en ny trener bør være på plass?

– Jo før – jo bedre. Men som sagt er vi forberedt på at det vil ta litt tid. Det beste er jo at treneren er med på å bygge neste sesongs stall, sier Sjur Rakstad-Larsen, som har bekreftet at de ønsker å hente hjem spillerne Steffen Thoresen (Lørenskog) og Eirik Børresen (Sparta). Børresen er ekte Storhamar-gutt og gikk til Sparta foran 2014-15-sesongen.

Skal snakke mer med Tenute

Steffen Thoresen har spilt for Växjö, Vålerenga og nå Lørenskog etter at han forlot Storhamar. Steffen Thoresen har bekreftet at han har vært i samtaler med moderklubben.

Etter det HA-sporten erfarer er også Patrick Thoresen (33) aktuell for en retur til Storhamar. Han har nå spilt for sveitsiske ZSC Lions, som er ute av sluttspillet.

– Hva med Joey Tenute?

– Han har reist hjem – som planlagt. Vi har hatt en prat og skal snakkes mer senere. Alle er skuffet, og alle trenger litt fri nå. Derfor tar vi ei ukes pause med kontrakter og samtaler.

Hermansson trolig ferdig

Joonas Rönnberg har reist hjem til Finland.

– Det er aktuelt å forlenge med Rönnberg. Vi skal også snakkes senere.

Etter det HA-sporten erfarer blir det ikke snakk om å forlenge med Daniel Hermansson.

Storhamar har disse spillerne på kontrakt for neste sesong: Oskar Östlund, Robert Hestmann, Lars Løkken Østli, Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm, Mikkel Søgaard, Jørgen Langdalen, Joakim Jensen, Martin Rønnild, Christian Larrivée, Lars Erik Hesbråten, Mikael Zettergren, Hampus Gustafsson, Joey Tenute og Christian Bull.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00