Etter pinlige 0-4 mot ytterst formsvake og særdeles nedrykkstruede Tromsdalen på Briskeby, er det en både lattermild og slukøret Chris Twiddy som lunter ut av HamKam-garderoben. 

- Dette var flaut. Huff! ler sesongens fjerde HamKam-trener dystert.

Dårlig garderobekultur 

HamKam ga totalt opp i andre omgang, og Tromsdalen - som hadde tapt seks av sine sju foregående kamper - så plutselig ut som et topplag i flomlyset på Briskeby. Trener Twiddy savner vinnermentalitet i spillergruppa etter den siste HamKam-kollapsen i en lang rekke.

- Det aller enkleste i fotball er å være klar og gi 100 prosent i hver duell, men det er mange som ikke er der i HamKam nå. Flere av spillerne gir ikke nok for laget, og det har utviklet seg en kultur for det i garderoben. Det krever mye å være i toppfotballen, men dét er det tydeligvis mange av våre spillere som ikke vet, sier en misfornøyd Twiddy og fortsetter:

- Nå ser vi hva slags spillere vi har, og det er mange som ikke har noen framtid i HamKam. De må vise mer enn i dag for å fortjene det, sier waliseren.

To stopper-selvmål

Etter snaue ti minutter av kampen var HamKam-stopper Prince Mambouana uheldig. Et skudd fra Vegard Lysvoll traff ham i leggen og lurte seg forbi Lars Øvernes.

Ti minutter før pause måtte en skadet Fredrik Sjølstad halte av kunstgresset. Truls Jevne Hagen, som endelig er skadefri, overtok dermed kapteinens plass på HamKams midtbane.

12 minutter etter sidebyttet satte en ny HamKam-stopper ballen i eget bur. Håkon Aalmen styrte et innlegg forbi Lars Øvernes til 0-2 og stillhet på Briskeby.

Ti minutter senere trengte ikke Tromsdalen lenger scoringshjelp fra HamKams forsvarere. En glimrende Tomas Kristoffersen-stikker ble nådeløst banket i nettet av Tor Martin Mienna.

Øyvind Garfjell rakk å legge på til 4-0 etter et praktangrep før dommer blåste av kampen. 

HamKam gikk dermed på tap nummer sju på rad. Neste helg venter langt tøffere motstand i Kristiansund.

HamKams lag (4-4-2): Lars Øvernes - Jørn-André Lygre Jacobsen, Håkon Aalmen, PrinceMambouana (Vetle Ingelstad fra 76.), Aleksander Woo Enger - Kristian Eriksen, Andreas Hollingen, Fredrik Sjølstad (Truls Jevne Hagen fra 35.), Henrik Lehne Olsen (Torgeir Strand Osmo fra 62.) - Mustafa Hassan, Ørjan Børmark-By.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.