ens Henrik får spille hver eneste kamp i HamKam, har Thomas Lehne Olsen slitt benken i Strømsgodset. Og i helga var han ikke engang på benken.

Nå er han desperat etter å spille fotball. Han føler han må bytte klubb i høst for ikke å bli glemt som fotballspiller.

– Jeg føler jeg må gå til en klubb jeg kan spille regelmessig for, sier Thomas.

Sarpsborg og Sandnes Ulf

Etter det HA-sporten erfarer har både Sandnes Ulf og Sarpsborg vist interesse for den tidligere HamKam-spissen, men eliteserien skremmer Lehne Olsen litt akkurat nå.

– Jeg vet ikke om jeg er god nok for Tippeligaen for nå. Jeg tror kanskje jeg har best av å spille i 1. divisjon, men vi får se. Det kommer nok til å skje noe nå snart, sier han.

Modølen ville ikke hatt noe imot å spille for HamKam i høstsesongen. Det er faktisk en mulighet han hadde takket ja til.

– Jeg kunne spilt for HamKam i høst. For min egen del kunne det vært bra. Jeg hadde fått mye spilletid, samtidig som det kunne vært en utfordring for meg å være en av de beste og stå fram på et lag. Det kunne kanskje løftet de andre også. Å dunke inn noen mål i HamKam og sørget for noen seirer hadde bare vært moro nå, sier han til HA-sporten.

Nærmere utleie

I går spilte 23-åringen fra start og scoret to mål for Godset 2 mot Odd 2 i andredivisjon da drammenserne vant enkelt 5–2.

Uansett virker veien tilbake i startelleveren til Godset uendelig lang nå. Thomas Sørum, Peter Kovacs og nyinnkjøpte Marvin Ogunjimi fra Belgia er alle foran Thomas Lehne Olsen i spisskøen på Marienlyst. Den køa virker lang så lenge Godset bare spiller med én spiss for tiden.

Strømsgodset har vært lunkne til å leie ut Lehne Olsen, men en kilde tett på klubben sier at dette har endret seg nå.

– Jeg kommenterer ingen slike spekulasjoner før noe eventuelt er klart, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo.

Han vurdere situasjonen til Thomas Lehne Olsen slik:

– Han har hatt en gold utvikling i Strømsgodset, men det er også veldig hard kamp om plassene her, sier han til HA-sporten.

Bare håper

HamKam har selvsagt lyst på Thomas Lehne Olsen, men de er avhengig av velvilje fra Strømsgodset for å få det til.

– Vi har ikke penger til å betale hele lønna hans, men Thomas vil til HamKam. Vi er avhengig av at Godset går med på en løsning som gjør det mulig, sier HamKam-trener Svein Inge Haagenrud.

Thomas selv gleder seg over at broren Henrik får mye spilletid i HamKam nå.

– Jeg synes han har fått litt mer kjøtt på kroppen, men han var litt beskjeden nå. Han må involvere seg mer, men det er veldig positivt at han får mye spilletid. Jeg synes han bør banke på juniorlandslagsdøra snart, sier Thomas om broren.

HamKam håper uansett å signere nye spillere denne uka. Svenske Niklas Wenderyd (back) og nigerianske Goubadia Isoken (back, midtbane) er snart klare.

Mange vil bort fra SIF

Strømsgodset har for mange gode spillere i stallen, og en del av disse vil gjerne vekk for å få spilletid, skriver Drammens Tidende.

Siden overgangsvinduet åpnet 15. juli har klubben hentet inn til fem nye spillere, og en sjette er på vei. Stallen teller hele 31 mann, og trener David Nielsen vil gjøre noe med det.

– Vi har 31 spillere totalt i stallen. Det er elleve som spiller, mens det er tre som kan komme inn. Da er det 17 spillere som ikke får spille og synes treneren er en idiot. Det er for mange. Du skal helst bare ha seks-sju som synes treneren er en idiot, sier Nielsen til  Drammens Tidende.

33-åringen Simen Brenne er en av flere spillere som trolig er på vei bort.

– Jeg har null tillit i denne klubben. Jeg kommer ikke til å få spille noe uansett. Det virker som om døren er lukket, og jeg ser meg om etter en ny klubb, sier Brenne.

Spissen Thomas Lehne Olsen vil også bort for å få spilletid, men 23-åringen fra Moelv ser helst at han lånes ut til en annen klubb. Han ser for seg at han avslutter sesongen i gamleklubben HamKam.

Tokmac Nguen er en annen spiller som sliter med lite spilletid. Han ønsker å spille for Bærum i 1. divisjon sammen med kameraten Amahl Pellegrino.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.