Storhamars nye hovedtrener er for tiden på ferie hjemme i Østfold, og nyter solfylte dager på kysten.

Fra solkysten forteller han at han er glad for at stallen nå er komplett, og han er fornøyd med at den 8. backen ble klar.

– Det var to plasser som sto åpne da jeg skrev en avtale med Storhamar. Jeg synes Pål Jan (Stokke) og Sjur Rakstad (Larsen) har gjort en god jobb når det ble klart at Berglund gikk, og at vi måtte erstatte ham, sier Nilsen.

Utfordrende backjakt

Nilsen forteller at den enkleste posisjonen, i anførselstegn, å erstatte var på forwardsiden, ettersom spillere på toppen handler mye om økonomi.

Han erkjenner imidlertid at det var litt tyngre å få på plass den siste brikken på backplass.

– Når det røk med Henrik Ødegaard eller Nicolai Bryhnisveen, så synes jeg fra mitt og klubbens ståsted, at det var viktig å få inn den 8. backen, forklarer han.

– Det er klart det er annerledes med Henrik Ødegaard eller Mikkel Søgaard, det er det.

Han erkjenner at det var mer utfordrende enn han så for seg å få inn en back.

– Det var utfordrende i det henseendet at det var få som var ledige, det var det, sier han.

Nå er Nilsen godt fornøyd med fundamentet og spillerstallen han skal jobbe med til vinteren.

Taus om målsetting

Foreløpig vil han ikke fortelle hvilke mål klubben har satt seg for den kommende sesongen.

– For to uker siden startet vi med en målprosess, med alle spillerne og vi som er rundt laget, og der er vi ikke helt i mål. Vi skal ha tydelig målsettinger, ikke bare resultatmål, men også prosessmål om hvordan vi skal jobbe, hva vi skal bli bedre på, og hvordan den enkelte spilleren skal bli bedre på det, forklarer Nilsen, før han utdyper videre:

– En naturlig del for Storhamar, er at det skal være et lag som skal ha muligheter til å vinne. Jeg kan ikke styre hva fansen tror på, det må de velge selv. Men jeg tar ikke i for mye om jeg sier at det vil være et naturlig mål at Storhamar skal være et topplag, forklarer Nilsen.

Han er fornøyd med kontinuiteten i Storhamar-stallen, og han tror få utskiftninger utelukkende er positivt for mulighetene til Storhamar kommende sesong.

– Vi skal ha muligheter og gjøre alt i kan for at vi skal være i en god posisjon i april, sier han.

Store forventninger

Tidligere denne uken ble det klart at Joey Tenute har signert for Storhamar, etter tre sesonger i svenske Malmö.

Forrige sesong produserte Tenute mange poeng, til tross for flere skader, og Nilsen har store forventninger til sin nye spiller.

– Han er en del av laget, men han blir hentet for å være en toppspiller. Det blir han jo, og det er det ikke noe å legge skjul på. Han produserte mange poeng i SHL i fjor. Det samme gjorde han i Allsvenskan i de to årene før, sier han.

– Var han førstevalget ditt?

Ja, det er han som var førstesporet, sier Sjur Robert Nilsen til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00