Trolig var det noe som ble ropt til HamKam-treneren under kampen som var starten på dette.

– Først var det en annen HamKam-far som snakket med vedkommende, som etter hvert ble truende. Jeg følte at jeg måtte gå inn i situasjonen. Jeg gikk rolig bort, og da skulle han ta meg, og truet meg også, sier faren til en av Ringsaker/Nes-spillerne.

– Det var flere som reagerte og kom til etter hvert. Noen følte at det var ubehagelig, og trakk seg unna.

– Jeg håper HamKam undersøker saken. Det er ikke bra at unger ser og hører slike ting. Det var mye roping under kampen, og de andre HamKam-foreldrene gikk unna ham. De var veldig rolige, sier Ringsaker/Nes-faren.

Krangelen fortsatte

HA-sporten har snakket med flere som var til stede i Gaupen mandag kveld. Noen av dem opplevde kranglingen som ubehagelig.

Krangelen skal ha fortsatt på parkeringsplassen, og det var flere unger som hørte mye. Noen fra Brøttum, som hadde spilt kamp samtidig, skal også ha reagert.

For ett år siden var vedkommende trener for HamKam-laget, men ble erstattet etter en episode på Briskeby (se faksimile). En kamp mellom HamKam og Ottestad endte med ubehagelig krangling mellom voksne, og kampen ble avbrutt.

Fra Ottestad-hold ble det reagert på det de mente var sjokkerende oppførsel av HamKam-treneren. I ettertid sa laglederen i Ottestad at de måtte ta på seg sin del av skylda for at det hele eskalerte.

– Veldig urettferdig

Den omtalte HamKam-faren har en litt annen versjon av det som skjedde i Gaupen mandag kveld, enn foreldrene fra Ringsaker/Nes.

– Jeg sto der under kampen som far, og ropte bare ut ros og informasjon. Det var kun en episode som det ble reagert litt på, da jeg ropte til treneren vår om bytte. Jeg synes dette er veldig urettferdig. Det er de som burde ta sjølkritikk, og det er jeg som burde rapportert dette inn til kretsen.

– Jeg følte meg angrepet da det kom en hel gjeng mot meg etter kampen, og det er jeg som burde følt meg truet, sier han.

Daglig leder i HamKam Yngres, Anders Langset, bekrefter at han har bra oversikt over saken, og at de tar tak i det.

– Det er flere hensyn å ta i en slik sak, og dette er ikke enkelt. Det er flere parter. Vi har vært i kontakt med fotballkretsen for å få råd. Vi må gjøre dette på en skikkelig måte, sammen med kretsen. Nå avventer vi fotballkretsens uttalelse før vi gjør noe mer. På generelt grunnlag kan jeg si at vi jobber for best mulige holdninger totalt sett, sier Anders Langset.

Sportslig leder i Ringsaker/Nes, Thomas Bergersen, bekrefter at han har fått bra med informasjon om saken.

– Dette er uakseptabel oppførsel. Nå har Ringsaker/Nes og HamKam en god dialog, sammen med fotballkretsen, sier Thomas Bergersen.

– I dialog med HamKam og forbundet

Daglig leder i Indre Østland Fotballkrets, Bjørn Nybu, bekrefter at han har fått en henvendelse fra Ringsaker/Nes etter episoden i Gaupen mandag kveld.

– Vi er i dialog med HamKam og Norges Fotballforbund, så får vi se hva som kan gjøres. Dette er en komplisert sak, sier Bjørn Nybu, og fortsetter:

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi ønsker at foreldre er på kamper, og bidrar positivt. De skal være gode forbilder på sidelinjen. Vi vil at de skal være positive bidragsytere. Det er dokumentert at foreldrenes delaktighet er viktig opp mot frafall og engasjement, sier Nybu, og legger til:

– Heldigvis er det få slike saker. Det har vært en positiv utvikling på saker om dårlig oppførsel. Det har vært mye fokus på det, samtidig som mange klubber har innført kampverter i barne- og ungdomsfotballen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.