• KOKTE: Det ble dramatikk da Sparta vant 1-0 i Kristins Hall tidligere i høst.Foto: Stian Bakkom

Tre scoringer fikk vi i den første perioden. Sparta kom best ut og tok initiativet i kampen, godt hjulpet av et tidlig overtall. Lillehammer hadde ikke mange minuttene i offensiv sone og ble jagende etter pucken. Michal Zajkowski fikk en god start på kampen og leverte flere kvalifiserte redninger. Åtte minutter ut i perioden var Lillehammer svært nære å ta ledelsen. Simen Thoresen la igjen til Endre Medby som skjøt på direkten. Pucken gikk under Sparta-keeper Tommy Johansen, men mistet all fart og stoppet på målstreken.

Kun minuttet etter satt den i motsatt ende. Fredrik Lystad Jacobsen gjorde alt på egenhånd og ga hjemmelaget ledelsen med en fin soloprestasjon. 2-0 kom etter drøye 15 minutter. Først reddet Zajkowski mesterlig fra Dion Knelsen, men i sekvensen etter måtte han kapitulere. Sparta kom to mot en og Knelsen serverte Jeff Jubinville. Kort tid før pause reduserte Lillehammer. Simen Thoresen satte opp rekkekamerat Laiho Trondsen, som sørget for å bringe Lillehammer tilbake i kampen. 

Målkalas

Midtperioden ble av det elleville slaget. Hele seks mål fikk vi og det startet med at Sparta gikk opp til 3-1 ved Eirik Børresen. Så skulle kampen snu fullstendig. Endre Medby reduserte til 3-2 i spill fem mot fire etter drøye seks minutter. To minutter senere slenger Håvard Steen i vei en puck som gikk forbi alt og alle og inn i mål.  Etter tolv minutter var snuoperasjonen et faktum. Arnestad-Eidsæther spilte over til Kristoffer Jonsson som ga Lillehammer ledelsen 4-3 med et godt plassert skudd.

Sparta var frustrerte, og Niklas Roest pådro seg en to minutter for boarding. Det førte til at Didrik Nøkleby Svendsen bydde Stian Kaltrud Nystuen opp til dans. Kaltrud Nystuen forsøkte å være smart og unngå utvisning, men til slutt får Nøkleby Svendsen delt ut så mange slag at Nystuen må bli med. Begge sendes i garderoben, men Nøkleby Svenden får strengere straff og en fem minutter opp på tavla. Dermed var det duket for fem mot tre for Lillehammer. Det endte i katastrofe. Fredrik Lystad Jacobsen kontret inn 4-4, og kort tid etter at Sparta ble fullt lag, satte Jacobsen inn sitt tredje for kvelden og sørget for at vertene kunne gå til pause med ledelsen 5-4. 

Knelsen avgjorde

Sparta fikk muligheten på straffe tidlig i den tredjeperioden. nok en gang i undertall kom Niklas Roest inn mot Zajkowski, og ble hindret av Eric Meland. Straffen klarte ikke Roest å sette. Halvveis ut i perioden økte Christopher Henriksen til 6-4 i overtall, men før målet ble annonsert på høytaleranlegget, hadde Nicolas Ritz satt inn 6-5. Nærmere kom ikke Lillehammer, og like før slutt punktere Sparta kampen ved Dion Knelsen. 

Lillehammer stiller følgende lag:

Målvakt: Michal Zajkowski (Espen Johansen)

1.rekke: Stein Tore Bakken - Henrik Rosengren, Dag Morten Wehn - Kristoffer Jonsson - Joakim Arnestad-Eidsæther.

2.rekke: Sondre Bjerke - Eric Meland, Stian Kaltrud Nystuen - Nicolas Ritz - Daniel Åhsberg. 

3.rekke: Håvard Steen - Robin Soudsky, Tomas Laiho Trondsen - Simen Thoresen - Endre Medby.

4.rekke: Christian Fosse - Joachim Engesveen, Christer Rudi - Jochim Fridtjov Jensen - Daniel Karlsen Stensrud. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.