Stavanger var det klart førende laget i den første perioden. De hadde mye puck, men Lillehammer var flinke til å holde de på utsiden, og bakerst kom Michal Zajkowski meget godt i gang. Men Lillehammer jublet først. I overtall etter drøye åtte minutter satte Stian Kaltrud Nystuen pucken i nettet. Hoveddommer Per Gustav Solem slo imidlertid ut med arme og annulerte scoringen fordi målet var ute av stilling. Publikum i hallen ville at dommerne skulle benytte seg av video, men det så de ikke behovet for. Etter dette var det kun Oilers og til slutt kom målet. Etter lengre tids press havnet pucken hos Philippe Cornet. I duell med Nicolas Ritz så det ut til at Ritz sin kølle sørget for at pucken havnet i mål bak Zajkowski. Fortjent ledelse til gjestene etter den første perioden. 

Åhsberg holdt liv i kampen

Kun tre minutter var gått av den andre perioden da Stavanger Oilers doblet ledelsen. Christer Rudi satt utvist, og Philipp Cornet satte sitt andre mål for kvelden. Zajkowski lå nede etter å ha reddet, og Cornet satte pucken kaldt over svensken. Fire minutter senere smalt det igjen, og denne gangen smalt det virkelig. Svenske Jonas Johansson fikk stå alene i slottet foran mål, og den tidligere Frisk Asker-spilleren hamret inn gjestenes tredje mål. Da så kampen kjørt ut. Men Lillehammer spilte en lagt bedre periode og anført av en meget opplagt Stian Kaltrud Nystuen, skapte de flere farligheter. Reduseringen kom halvveis ut i perioden. Poengkongen Daniel Åhsberg dukket opp på bakerste stolpe og sørget for liv i kampen før den tredje perioden.

Stavanger kontrollerte

Petter Thoresen hadde nok gitt klar beskjed om at dette skulle Stavanger ikke rote bort. De gikk ut og spilte en solid periode, og brukte mye tid i Lillehammers sone. Det var vanskelig får hjemmelaget å skape de store mulighetene. Det sto ikke på innsatsen fra Lillehammer, men Oilers har så mye kvalitet at det ble en vanskelig oppgave. Fire minutter før slutt punkterte Mathias Trettenes kampen, da han fikk en enkel oppgave med å sette 1-4. Lillehammer tok ut keeperen for å spille seks mot fire da Oilers fikk en utvisning. Det hjalp ikke, og Peter Lorentzen fastsatte sluttresultatet til 1-5. 

Lillehammer stiller følgende lag:

Målvakt: Michal Zajkowski (Espen Johansen)

1.rekke: Håvard Steen - Aleksander Nygaard Rindal, Endre Medby - Joakim Arnestad-Eidsæther - Dag Morten Wehn.

2.rekke: Henrik Rosengren - Robin Soudsky, Stian Kaltrud Nystuen - Joachim Fridtjov Jensen - Tomas Laiho Trondsen.

3.rekke: Stein Tore Bakken - Eric Meland, Daniel Åhsberg - Nicolas Ritz - Simen Thoresen.

4.rekke: Sondre Bjerke - Christian Fosse, Joachim Engesveen - Christer Rudi - Daniel Karlsen Stensrud. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.