- Det er pr. i dag ikke naturlig for en klubb i Øvre Vang å ha toppserien som mål, såpass må vi erkjenne, sier daglig leder Frode Dalseng.
Fart er etter sponsorsvikt på vei mot et driftsunderskudd i 2013, men har penger på bok til å betale med. Det er imidlertid tøft å kjempe om spillerne nå utdanning lokker andre steder, og klubber med bedre økonomi kan tilby mer.
- Vi kommer aldri dit at vi kan lønne spillere, men vi jobbe for å få inn nok penger til å dekke faktiske utgifter spillerne har på vei til trening, og med å tilrettelegge bedre.
Klubben ønsker å jobbe for at damelaget igjen kan etablere seg på midten av tabellen i 1. divisjon, og ha fokus på spillerutvikling i stedet for å skaffe nok spillere. Til det vil Dalseng og Fart ha gode trenerapparater nedover i yngres avdeling og satse på trenerutdanning.
- Jeg stikker fram hodet og sier at det trenes for lite på Fartbana og i Øvre Vang, både av gutter og jenter. Det flotte anlegget står for mye tomt. Fra gammelt av har det alltid vært slik det er fotball om vinteren og langrenn i Vang skiløperforening om vinteren, men det må bli lov å prioritere én av dem.
Klubben holder også på med et langsiktig strategiarbeid med hovedspørsmålet om hvordan Fart Fotball vil se ut om fem år.
- Vi trenger stor ærlighet og takhøyde og ikke altfor mange «slik at vi ikke pleid å gjøre det her i klubben». Vi skal ha stor respekt for alt som er gjort, og for alle som har lagt ned en enorm jobb som har tatt klubben dit den er i dag, men vi må også våge å tenke nytt.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00